Brak podglądu plików Solidworks w okienku podglądu

Dobry wieczór.

Mam problem, odkąd zmieniłem komputer, nie mam już wizualizacji plików przed ich otwarciem. Mogę przejść do ustawień folderu i zrobić "wyświetl" i zaznaczyć "pokaż ikonę plików na miniaturach" i odznaczyć "zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury", nic nie działa/.

Mam wrażenie, że jest to coś głębszego. Widziałem na innych forach interwencje w DOS, aby to działało, ale nie mogę, ponieważ nie jest dokładnie tak, jak to opisują. Więc próbuję szczęścia z tobą.

Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem?

Dziękuję za Vanace.

Lucbirus (Lukbir) 

Dobre rozwiązania wieczorowe tutaj 

Źródło: https://forum.solidworks.com/thread/98798

Dobry wieczór

Do której wersji jesteś i ile czasu minęło od tego czasu??? Jestem pod 2015 rokiem i tak jest, gdy zmienisz swoją wersję. Teraz właśnie otworzyłem folder, w którym miałem części z 2014 roku i były tam żółte ikony, a następnie otworzyłem zespół i ponownie zapisałem i stały się miniaturami.

2 polubienia

Jak sugeruje @Manu67, jeśli otworzysz zespół (lub część) po raz pierwszy i zapiszesz go, czy wizualizacja stanie się możliwa?

Nie wiem, jak to działa, ale skoro to jest odkąd zmieniłeś komputer, to nie może to pochodzić z jakiegoś "ciasteczka" (terma nie jest dobrze dobrana), które zapamiętuje ostatnią wizualizację w oprogramowaniu?

Zobacz ten wątek komunikacyjny na ten temat

http://www.lynkoa.com/forum/cao/apercu-dans-volet-de-visualisation?page=2

Problem był taki sam i znaleziono instrukcję 

@+ ;-)

1 polubienie

Dobry wieczór wszystkim.

Skorzystałem z twoich linków i porad, a mój problem pozostaje nierozwiązany.

Posiadam, zgodnie z prośbą, SW 2015 i nie mam już dostępu, gdy otwieram plik od czasu zainstalowania tej wersji. Wcześniej miałem wersję 2016, ale miałem problem, ponieważ nie mogłem edytować złożeń, aby je zmodyfikować, więc wróciłem do SW 2015. Nie pamiętam, czy miałem apercus, czy nie.

Kolejna rzecz, również to, co dla was wyjaśniałem.

Czy masz wrażenie, gdy otwierasz folder w Eksploratorze, gdy oprogramowanie jest zamknięte?

Lub masz je tylko wtedy, gdy uruchomiłeś oprogramowanie i chcesz otworzyć plik z "otwórz... " ?

Dziękujemy za wsparcie.

Lucbirus (Lukbir)

coś też, próbowałem przejść przez DOS, jak wyjaśnia film.

Docieram do 

"pliki programów", ale wtedy nie można znaleźć ścieżki "Solidworks Corp 2015" .. normalny?

Zauważasz, że miałeś wersję 2016, czy przekonwertowałeś wszystkie swoje pliki do SW 2016

bo jeśli tak jest

Może się zdarzyć, że wersja SW 2015 nie daje możliwości wizualizacji tych części i zespołów

W domu nie widzę wizualizacji dzieła, jeśli zostało stworzone w późniejszej wersji niż moja

Która z + jest częścią, którą możesz zwizualizować

zwykle znajduje się w przeglądarce okien w ten sam sposób (widok ekranu)

że ostatnie zamknięcie tego pomieszczenia

i nie trzeba otwierać oprogramowania, aby wyświetlić

ale raz plik musi zostać otwarty przez odpowiednią wersję oprogramowania i ponownie zamknięty, aby móc to zrobić

@+ ;-)

Nie, to rzeczywiście są pliki z 2015 roku. W każdym razie nie można otworzyć plików z poprzedniej wersji.

Inne rady lub pomysły?

Z góry dziękuję

Witam. Nie rozwiązałem mojego problemu...

Nikt już nie ma pomysłu?

Z góry dziękuję.

Lucbirus (Lukbir)

Zamykam ten post, ponieważ problem pozostaje nierozwiązany.

1 polubienie