Cześć wszystkim
Jestem pod SW2015 i chciałbym ocenić masę zespołu. Otwieram swój zespół, klikam "właściwości masy", ale okno dialogowe się nie otwiera, pojawia się tylko środek trójścianu masy. Sprawdziłem już, czy nie jest poza ekranem, ponieważ nie pojawia się na liście okien.
Potrzebuję twojej pomocy, aby to uporządkować.
Z góry dziękuję
Jesteś pewien, że ona nie jest gdzieś ukryta?
Ponieważ okno nie jest widoczne na pasku zadań, nie jest ono dostarczane jako dodatek do okna SolidWorks.
Witam
Jeśli klikniemy opcję Centrum masowe w menedżerze operacji, nic się nie stanie.
Musisz przejść przez zakładkę "oceń", a następnie ikonę właściwości masowej
Lub Narzędzia ==>Oceń==> właściwość masy
Innym środkiem ostrożności jest to, że twoja część musi być dotkniętym materiałem, w przeciwnym razie będziesz miał geometryczny środek, a nie środek ciężkości.
Pozdrowienia
1 polubienie
Klasyczne (i uniwersalne rozwiązanie Windows) dla windowsa (bez konieczności majstrowania przy rejestrze (odpowiedź udzieliłem już wcześniej w innym temacie na forum).
kliknij przycisk "Ziemia"
Naciśnij raz ALT (na klawiaturze)
Następnie naciśnij strzałkę w dół na klawiaturze 2 razy
a następnie naciśnij raz Enter
Następnie przesuń okno za pomocą strzałek na klawiaturze , aż znajdziesz je na ekranie
EDIT: zamiast poruszać się za pomocą strzałek klawiatury, poruszanie myszką porusza również okno.
dla materiałów jest to błędne, nie ma potrzeby przypisywania materiału do oceny masy, część DOT PRT ma domyślnie gęstość 1:
Opcja Dokument / Materiały
Witaj Olivier42
Dziękuję 0,001 gr / mm ^ 3 lub 1000 kg / m ^ 3 Wypiję kieliszek wody :-)
Powinienem był sprecyzować, że jest to ważne dla montażu, jeśli masz materiały o różnej gęstości. Ale to nie na temat
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam, czy masz zaznaczone opcje obrazu???
Cdt
capture.png
Witam
Jeśli działało w poprzednich dniach, spróbuj ponownie uruchomić Solidworks, aby sprawdzić, czy jest to tylko tymczasowy błąd...
Pozdrowienia