Witam
Nie mogę publikować moich projektów w formacie HTML za pomocą programu 3DVivia Composer. Internet Explorer otwiera się, ale nic się nie pojawia. Z góry dziękuję za pomoc
Witam
Nie mogę publikować moich projektów w formacie HTML za pomocą programu 3DVivia Composer. Internet Explorer otwiera się, ale nic się nie pojawia. Z góry dziękuję za pomoc
Jaka wersja przeglądarki Internet Explorer jest zainstalowana na Twoim komputerze?
Pod jakim systemem operacyjnym należysz?
Witam
Używam systemu Windows 7 i przeglądarki Internet Explorer w wersji 11.
Czy próbowałeś z inną przeglądarką?
Tak, bez różnicy.
Używam tylko prostego profilu do publikowania z 3dvia.
W załączonym pliku znajduje się zrzut ekranu wyniku.
Czy możesz dołączyć kod HTML?
Czy wszystko jest aktualne?
Witam
Jaka jest wersja Composera?
Czy jest to SOLIDWORKS Composer, Catia Composer czy 3Dvia Composer (który nie istnieje pod tą nazwą od kilku wersji)?
Należy również pamiętać:
Witam
Posiadam kompozytor 3dvia V6R2013x (64bit).
Używam tylko prostego szablonu do tworzenia mojego HTML, a także Eksploruj. Jeśli któregoś dnia uda mi się stworzyć html, być może kupię "Composer player pro"
Pozdrawiam
Dobry
Ta wersja Composera nie jest kompatybilna z wersjami IE po 7.
Musisz więc zmodyfikować wygenerowany plik HTML (zobacz szablon, aby już się nie denerwować):
dodaje następujący wiersz tuż po wierszu <head> na samej górze głównego pliku HTML:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulujIE7; tekst/html; charset=UTF-8" />
Jeśli nie chcesz robić tego samego za każdym razem, gdy eksportujesz, możesz zmodyfikować szablon, który znajduje się w folderze instalacyjnym (w folderze HTML).
Powinien nazywać się publishhtmltemplate.html
(Bądź ostrożny, musisz uruchomić aplikację do edycji jako administrator, aby mieć prawo do modyfikowania pliku w folderze instalacyjnym)
Witam
Przepraszam za tę spóźnioną odpowiedź (musiałem czekać na interwencję naszego działu IT).
Problem został rozwiązany... Dziękuję bardzo
Pozdrawiam