Witam wszystkich
Pracuję z SolidWorks 2023 SP3.0...
a mój komputer prosi mnie o przełączenie na Windows 11 co 5 minut...
Czy mogę bez problemu zaktualizować system do wersji Windows 11 i zachować moją wersję SolidWorks???
Dziękuję
Solidworks 2023 jest kompatybilny z systemem Windows 11 (dokładnie od 2022 sp2).
Jeśli chodzi o konserwację SW, powiedziałbym, że tak, choć nie jestem w stanie tego powiedzieć.
W najgorszym przypadku wykonujesz kopię zapasową swojego profilu oprogramowania przed użyciem klucza USB, a jeśli wystąpi problem, zainstaluj ponownie oprogramowanie i przywróć profil.
Aby skopiować/przywrócić profil:
https://www.visiativ-solutions.ch/copier-les-parametres-solidworks/
OK...
Zrobię kopię zapasową przed... i postaram się przebrnąć...
Dziękuję
Witam
Zwróć uwagę na inne oprogramowanie zainstalowane na twoim komputerze.
Osobiście posiadam programy do programowania niezwiązane z księgowością.
Sprawdź również, czy producent Twojej karty graficznej oferuje sterownik zgodny z Windows 11 i SolidWorks 2023.
Witam
Jesteś odważny, aby wytrzeć tynk na SP3.0 ...
Od naszej ostatniej próby będziemy używać tylko sp 5.0 (lub nawet poczekamy na .1 lub .2, jeśli kiedykolwiek wyjdzie)
tak samo jak SP05 to to albo nic innego
Pamiętaj również o zapisaniu folderów z plikami modelu i biblioteki. (najprościej jest mieć teczkę firmową ze wszystkim w niej a nie w folderach SW)
Witam;
W przeciwnym razie nadal istnieje możliwość wyłączenia powiadomień systemu Windows...
+1 Zwróć uwagę na kompatybilność swojej karty graficznej z tym nowym systemem operacyjnym.
+1 do zapisywania ustawień Solidworks.
+1 do sprawdzenia zgodności oprogramowania (i sprzętu)
-1 dla dodatku SP3.0
+1 dla różnych i zróżnicowanych kopii zapasowych (uwaga, zawsze zapominamy o co najmniej jednej...)
Uważaj na możliwe kompatybilności, jeśli Twoje dane znajdują się na serwerze zewnętrznym.
Jeśli nadal aktualizujesz do Windows 11 (fuj), sprawdź, czy konieczne jest "zwolnienie" aktualnego numeru licencji Solidworks, aby móc ponownie zainstalować go w nowym środowisku (tak mi się wydaje).
Jeśli odinstalujesz Solidworks, wyczyść rejestr i dysk twardy ze wszystkich śladów starej instalacji. (Oczywiście przed ponowną instalacją Solidworks).
Pytanie dodatkowe: czy korzystasz z laptopa, czy ze starego dobrego komputera stacjonarnego?
Pozdrowienia.
Witam
Miałem przejście z Windows 10 na Windwos 11 (system zdecydował się zaktualizować go automatycznie bez pytania mnie),
Ale z mojej strony nie miałem żadnych problemów
Posiadam wersję solidworks 2016 SP0
Ale na wszelki wypadek przeniosłem go później do rdzeni Windows 7 / 8
Ale bądź ostrożny, bo nie wiem, co masz jako komputer, ale może być tak, że robi to samo co w domu, więc bądź ostrożny
Dziękuję wszystkim za te wskazówki...
Pracuję na stacji roboczej HP Z4 i Nvidia P2000 quadro...
Zamierzam dokończyć moje studia w toku... A potem zobaczymy o tym przejściu...
Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego dnia...