Przejście od powierzchni do "bossingu głośności"

Witam

Jestem w trakcie modelowania skrzyni korbowej w celu złożenia  2 cylindrów po 500 2 tps.

Moje obawy dotyczą poziomu transferów, pozwólcie, że wyjaśnię, jak uzyskać te zakrzywione powierzchnie w grubości z całą resztą skrzyni korbowej? Innymi słowy, reszta skrzyni korbowej będzie w funkcji występów - wytłaczanie i usuwanie materiału - a te powierzchnie transferowe - w niebieskim zaznaczeniu na wysłanym obrazie - jak je odzyskać? Z góry przepraszam, że nie jestem wystarczająco jasny!!

Ale na tym forum wiem, że są oświeceni użytkownicy!!

surfaces_transferts.pdf

witaj @pierre32.debate 

Zobacz ten link

https://www.lynkoa.com/forum/3d/pdf-3d-ensldprt

http://help.solidworks.com/2019/french/SolidWorks/sldworks/c_Importing-Exporting_SOLIDWORKS_Documents.htm?id=63ffa62184704891a11ad9018f65aa08#Pg0

@+

Witaj @pierre32.debate,

Jeśli chcesz zdefiniować geometrię w objętości, najprostszym sposobem jest użycie funkcji wygładzania objętości, dodawania i usuwania materiału.
Wszystko, co musisz zrobić, to zdefiniować odpowiednie szkice i krzywe prowadzące.
Opcjonalnie na podstawie granic/krawędzi powierzchni transferowych.

Poniżej znajduje się obrazek ilustrujący przemówienie...
Oraz plik z dokumentem w załączniku (v2018).

M.blt powiedział:

carter.sldprt powiedział:
1 polubienie

Dziękuję m.blt, wielkie dziękuję!!

Będę na bieżąco informował o postępach w realizacji projektu, który zwykle będzie drukowany w plastiku 3D, przed obróbką w bloku aluminium...

Witam

Wracam do Was po te "słynne transfery", postępuję zgodnie z procedurą m.blt, na pewno nie taką, jaka być powinna, bo funkcja usuwania wygładzonego materiału nie działa, a komunikatu o błędzie nie mogę zinterpretować... Mam powolny mózg

W załączeniu znajduje się sitodruk i plik sw 2016 - patrz na końcu drzewa tworzenia dla funkcji, o której mowa-

Z góry dziękuję, serdecznie Pierre

enlevement_matiere_lissee_transferts_carters.pdf

Skrzynie korbowe do segregatorów  sw 2016

carter_2bbloc_alu_bossage-der_22_02_transferts_2020.sldprt

Witam

Oto, co musisz wiedzieć o komunikacie o błędzie: Okładka prowadnicy X (element zaznaczony w kolorze fioletowym) nie przecina przekroju (element na niebieskim szkicu 34).
Końce fioletowych elementów muszą być ograniczone typu "miejsce spotkania" z niebieskimi elementami,

1 polubienie

Cześć Pierre

W przypadku wygładzania krzywe prowadzące muszą przecinać się z krzywymi profilu. Przybliżenie nie jest możliwe. Wygląda na to, że twoje krzywe są rysowane odręcznie. Wymusiłem zbieg okoliczności, usuwając ograniczenia pionowości i działa to bardzo dobrze.

screenshot_1.png
2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, przyłożę się.... a ty trzymasz się na soku... z...

Z poważaniem, Pierre

Witam

Wielkie podziękowania dla wszystkich osób, które pomogły mi dokonać tych przelewów!!

Z poważaniem, Pierre

carter_2bbloc_alu_bossage-der_22_02_transferts_2020.pdf
1 polubienie

A wkrótce druk

vue_en_coupe_impression_3d.jpg
1 polubienie

Kilka godzin...

vue_sur_plateau_impression_3d.pdf

Czy drukujesz w 2 półskorupach?
Pytanie idiotów: czy nie osłabi to końcowej części (jak te 2 części zostaną połączone?) i co z precyzją otworu (nawet jeśli planowane jest jego późniejsze odzyskanie w obróbce)?

Witam

W 2 półkadłubach? Bardzo dobre pytanie, co masz na myśli mówiąc o półkadłubach?

Odpowiem tak, jak rozumiem pytanie: tak w powłoce, grubości materiału - ("boki, góra i dół") i wypełnieniu typu siatka, patrz załączony obrazek.

Możliwy również nadruk w całości -100% wypełnienia- dużo tps...

Format wydruku mojej drukarki 3d  x300x3y00xz400, czyli do największych obudów, w 2 częściach i klejonych

Jestem do Państwa dyspozycji w przypadku pytań, z przyjemnością, jaką zapewnia mi ta strona...

vue_en_coupe_impression_3d.jpg
1 polubienie

Prawie gotowy zestaw obudów...

ens_1_28_02.pdf
1 polubienie

Twoje ostatnie zdjęcie odpowiedziało na moje pytanie ;-)

W widoku "krawędziowym"

ens_carter___1_03.pdf

W załączeniu obraz wygenerowany komputerowo, renderowanie plastiku, a w ten weekend początek druku 3d...

r1.jpg