Cze wszystkim
Jeden z naszych klientów dostarczył nam plik z rozszerzeniem nwd z oprogramowania AUTODESK NavisWorks.
Czy istnieje możliwość otwarcia pliku *.nwd za pomocą SolidWorks?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Cze wszystkim
Jeden z naszych klientów dostarczył nam plik z rozszerzeniem nwd z oprogramowania AUTODESK NavisWorks.
Czy istnieje możliwość otwarcia pliku *.nwd za pomocą SolidWorks?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witaj Le-bidule,
Nie mam ci nic więcej do zaoferowania, ale spróbuj tego.
https://www.fileviewpro.com/fr/file-extension-nwd/
Pozdrowienia.
AR
Witam
dziękuję, ale powinienem był to określić w moim żądaniu, nie szukam przeglądarki (Autodesk oferuje ją za darmo), ale raczej wtyczki, która pozwoli mi otworzyć ją za pomocą SW, a tym samym móc dokonywać modyfikacji, mierzyć, wyodrębniać elementy itp.
W każdym razie jeszcze raz dziękuję
Miłego dnia
VB
Witam
Czy Twój plik jest 3D czy 2D? Czy możesz udostępnić swój plik nwd?
Na pierwszy rzut oka nie wydaje mi się, aby funkcje "BIM" były specjalnie rozpoznawane przez SW.
W zależności od tego, czy zostanie wezwany do ponownego kandydowania, czy nie:
- zainstaluj wersję próbną, aby mieć nadzieję na znalezienie formatu eksportu (najwyraźniej SW rozpoznaje format IFC);
- jeśli działa i trzeba wprowadzić go na stałe, Autodesk ma ciekawe formuły wynajmu do wykorzystania w poszczególnych przypadkach;
Dziękuję
Ac cobra 427 - Jest 3D, nie mogę udostępnić swojego pliku - poufność zobowiązuje - ale umieściłem w komputerze ograniczony widok projektu.
Stefbeno - dzięki za szlak badawczy
Jesteśmy na etapie kosztorysowania pliku, zapytamy AUTODESK o wynajem
Miłego dnia
Już zaimportowałem 3D dwg/dxf; możesz poprosić ich o przesłanie tego typu pliku, ponieważ natywny plik AUTODESK , wystarczy zrobić file==> otwórz, a następnie wybierz typ pliku, a następnie zaimportuj do nowej części jako krzywe 3D lub model.
@ac Cobra 427: niestety niekoniecznie takie proste. Miałem problem z plikiem Revit (więc Autodesk galaxy), nie ma możliwości odzyskania czegokolwiek nawet za pomocą Inventora. Program Revit nie zezwalał na eksport w użytecznym formacie; A dokładniej, gdy zaproponowano mi format, pozwoliłem maszynie pracować przez 12 godzin bez rezultatu (zaprzestałem manipulacji).
Witam
Za pomocą navisworks symuluj lub zarządzaj eksportem w *.fbx, następnie za pomocą fbxconverter, eksportuj w *.obj a następnie importuj w oprogramowaniu.