Pracuję na oprogramowaniu SW 2016 i mam problem ze złożeniem, w "drzewie tworzenia featuremanager" moje odniesienia do komponentów są w kolorze jasnoszarym. A kiedy najeżdżę na niego kursorem, pojawia się następujący komunikat: "Wewnętrzny identyfikator pliku tego komponentu nie pasuje".
Dzieje się tak, ponieważ trzeba było zmienić nazwę części na tę samą nazwę, co oryginalna część. Myślę, że musisz zmienić jego nazwę, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "wymień komponenty"
Masz kilka razy ten sam komponent o tej samej nazwie w różnych miejscach na dysku.
Domyślnie oprogramowanie będzie szukać komponentu, który jest już otwarty, stąd komunikat o wewnętrznym identyfikatorze.
Trzeba było otworzyć zestaw, zamknąć go (lub nie) i otworzyć nowy zestaw, który nie wskazywał tych samych plików.
Musiałeś również zaznaczyć "nie pytaj mnie ponownie" w oknie dialogowym, które oferowało usunięcie lub zaakceptowanie komponentu, którego l4ID nie pasowało. (Aby ponownie aktywować okno dialogowe, musisz je sprawdzić w narzędziu/opcjach/wiadomościach)
Po ponownym uruchomieniu opróżniłeś pamięć oprogramowania i Twój zespół naturalnie poszedł po odpowiednie komponenty.
Mogłeś po prostu zamknąć oprogramowanie i otworzyć je ponownie bez ponownego uruchamiania komputera, zadziałałoby to równie dobrze.