PB Grubość kreskowania w obszarze

Cze wszystkim

Mam mały problem z kreskowaniem, gdy używam opcji "Zakreskowany obszar/Wypełnienie" grubość linii kreskowania jest zbyt gruba i nie mogę ich zmodyfikować.

Próbowałem z warstwą, a potem także zmienić grubości linii z ustawień, ale to nie działa.

Czy masz jakieś rozwiązanie?

Z góry dziękuję.

Alex

Czy jest na cięciu?

2 polubienia

Slt Gt22,

Nie znajduje się w zamkniętym obszarze tekstu szkicu

Mały obrazek lub lepiej uproszczony przykład problemu, abyśmy mogli go ponownie zagryźć?

2 polubienia

W opcji -> Właściwość dokumentu -> Czcionka wiersza.

Na liście masz "Zakreskowany obszar / Wypełnienie", a następnie możesz zmienić grubość.

A priori powinno to działać, chyba że dotyczy to w szczególności pojedynczego zakreskowanego obszaru.

Edit: Właściwie właśnie spróbowałem i rzeczywiście to nie działa :/ więc popracowałbym bardziej nad błędem SW (2016 SP3)

Oto załączony obrazek ilustrujący problem.

KVuilleumier, już próbowałem i to nie działa, myślę też, że to musi być błąd. Ale nie tylko na wersji SP3, bo w 2014 roku próbowałem już zrobić kreskowany obszar, nie zadziałało to kosztem też myślałem, że może to wynikać z błędu wersji i się poddałem, ale dziś jestem wersją SP5 2016 i mam ten sam problem.

hachure.jpg

Nie miałem tego PB w 2014 roku i nie ma problemów z 2016 SP5

Zaewidencjonuj dokument w następującej kolejności:

Grubość linii

(często w firmach jego wartości są zmieniane, lub odbiegają od standardu, nikt tego nie zazauważa... Zdefiniowałem je na nowo w porównaniu z DOT instalacji z 2016 roku, co wydaje mi się poprawne:

0.18

0.25

0.35

0.5

0.7

1

1.4

2

Czcionka liniowa

Widoczna krawędź = 0,25

zakreskowany obszar = 0.18

Następnie, jeśli te opcje są w porządku,

sprawdź, czy dla warstw jesteś "Zgodnie ze standardem"

wyświetl pasek narzędzi "Formatuj linię", a następnie

nie zaznaczać niczego w obszarze graficznym (kilkakrotnie wciśnięto Esc)

i sprawdź "Domyślne" dla:

Grubość linii

Styl linii

kolor (ikona pędzla) (ostrzeżenie o błędzie: po wyświetleniu menu nie pokazuje się, jeśli wcześniej byłeś domyślny, więc możesz ponownie kliknąć pole "Domyślne"  i "ok")

Uwaga: często ludzie używają jego ikon, nie rozumiejąc tak naprawdę, jak to działa, i zmieniają "domyślne" na "konkretny wybór", dlatego dla nieświadomych użytkowników lepiej nie wyświetlać tego paska narzędzi!

Następnie, jeśli nadal jest to problematyczne, wybierz jedną jednostkę na raz (linie, kreskowanie) i spójrz na ustawienia paska narzędzi "Format linii":

Wybranie elementu w obszarze graficznym, a następnie kliknięcie na "Grubość linii" lub "Styl linii" lub "Kolor" normalnie "Domyślne" powinno pozostać wybrane.

Następnie naciśnij Esc i wybierz inną jednostkę, którą chcesz sprawdzić...

Czy ten błąd występuje u wszystkich posłów do Parlamentu Europejskiego? (inny format A4, A3 itd...)

To denerwujące, moi koledzy są odwrotnie, oni utknęli na grubości 0,18, a ja mam 0,5. Próbowałem wszystkiego i moje ustawienia czcionki liniowej są ustawione na 0,18, ale to nie działa (?).

Przeczytaj moją wiadomość powyżej i wykonaj kroki 1 i 2 w tej kolejności!

Niech ciemna strona będzie z tobą...

Jeśli możesz, umieść plik, abyśmy mogli go obejrzeć