Pb windows 7 explorer zamykanie, SW frezowanie w pustce

Witam

Jestem na SW2016 - SP05

Często mam Eksploratora Windows, który zamyka się automatycznie, po QD restartuję go, nie ma już rejestracji w kolumnie Opis.

Więc uruchamiam ponownie komputer.

Potem zdarza się, że SW się gubi, wydaje się, że trafia do mojej sieci, bo kiedy odłączam sieć, udaje mi się odzyskać kontrolę.

W opcjach systemu, ścieżkach wyszukiwania, ograniczyłem się do folderów, z których korzystam.

Ograniczyłem "opcję indeksowania" w menu Start, na razie nie widziałem lepszej

Tak więc, jeśli ktoś ma mi do zaoferowania rozwiązanie

Dziękuję

Witam

Miałem architekta PDF, który sprawiał, że okna były błędne. Odkąd go odinstalowałem, działa idealnie. Nie jestem pewien, czy tak samo jest z tobą, ale to dopiero początek...

Wiele możliwych dróg:
- mój komputer osobisty pod W8.1, eksplorator regularnie się zawiesza, podejrzewam problem z płytą główną;
- problem z architekturą sieci (, hub,...);
- problem wspomniany przez AC Cobra dotyczący oprogramowania działającego w tle (często w celu szukania aktualizacji), który ulega awarii lub powoduje awarię poprzez zużywanie zbyt wielu zasobów.

Nie sądzę, aby indeksowanie wchodziło w grę, wiedząc, że odbywa się to, gdy maszyna nie jest używana.

Zobacz ten link

http://forums.cnetfrance.fr/topic/1171971-l-explorateur-windows-7-ferme-toutes-les-fenetres-intempestivement/

@+

Dziękuję za odpowiedzi.

Próbowałem indeksować, a także twoją radę, PB nadal działa.

Koleś z axemble rzucił okiem, dla niego wszystko jest Ok na SW i środowisku wokół, karta graficzna i inne.

Witam, czy możesz spróbować ponownej instalacji lub przynajmniej naprawy oprogramowania, czasami byłoby to spieprzone!?

Potem, nie będąc obok ciebie, trudno powiedzieć, które oprogramowanie robi bałagan, bo o ile Solid radzi sobie bardzo dobrze!

Pozdrowienia

Pb nie pochodzi z SW, ale z sieci, a Windows nie rozładowuje uruchomionych procesów,

Kiedy przechodzisz do Menedżera zadań systemu Windows, mam kilka SVCHOST, więc jeden, który osiąga 320 000 K, łatka została wydana przez Microsoft.

Dziękuję za pomoc

1 polubienie