Czy próbowałeś ponownie uruchomić Solidworks (czasami zachowuje ślady ostatnio otwieranych dokumentów, a ponieważ nie zarządza zbyt dobrze swoją pamięcią; osobiście mi się to już zdarzyło, a ponowne uruchomienie oprogramowania rozwiązało problem)
Ten komunikat oznacza po prostu, że w zestawie używane są dwie części o tej samej nazwie, ale każde wystąpienie wskazuje na własny plik przechowywany w różnych lokalizacjach.
Jeden plik może znajdować się na przykład na jednym serwerze, a drugi na dysku lokalnym lub pliki są po prostu przechowywane w różnych katalogach.
Powinieneś sprawdzić, czy w katalogach roboczych nie ma zduplikowanych nazw plików.
Jeśli odpowiesz nie, należy ustawić to wystąpienie na stan usunięty w zestawie.
file/open/select assembly/references i podaj ścieżki do lokalizacji serwerów...
W najgorszym przypadku daj nam zrzut ekranu okna dialogowego, w którym widzimy odniesienia, abyśmy mogli zobaczyć, gdzie będą wskazywać twoje części, można bezpiecznie założyć, że ten sam komponent obecny kilka razy w twoim zespole będzie wskazywał na dwa różne miejsca lub przynajmniej na dwie różne ścieżki (dlatego mówiłem o dysku sieciowym i linku UNC ... wskazujemy w tym samym pliku, ale przyjmując różne ścieżki)
Musi istnieć duplikat, w przeciwnym razie wiadomość nie pojawi się.
lub ten komponent jest obecny w innym zespole, który jest już otwarty.
Rozwiązaniem typu "hack" jest wymiana komponentu na inny (dowolny) poprzez zaznaczenie opcji "zastąp wszystkie komponenty" (nie próbuj korygować ograniczeń).
W trakcie tego procesu wykonaj ponownie zamianę i pobierz SMD12454 komponent (ograniczenia powinny się same poprawić).
Jest to równoznaczne z zastąpieniem jednego składnika innym o tej samej nazwie.
Możesz przekierować ścieżkę komponentu, edytując odniesienia do złożenia, ale nie wiem, czy komponent znajdzie się na liście.
Aby edytować referencje i zmienić ścieżkę z okna "Otwórz", możesz postępować zgodnie z instrukcjami na załączonym obrazku.
W przeciwnym razie, po otwarciu złożenia, możesz przejść do "Plik / Wyszukaj odniesienia", dzięki czemu będziesz wiedział, gdzie znajdują się komponenty.