Witam
po wielu próbach nie mogę znaleźć rozwiązania, które reprezentowałoby prosty wymiar promienia (chciałbym, aby R250 był w tym samym formacie co R10)
Zobacz szkic
Czy rozwiązania należy szukać w konfiguracji standardów?
Dziękuję
Witam
po wielu próbach nie mogę znaleźć rozwiązania, które reprezentowałoby prosty wymiar promienia (chciałbym, aby R250 był w tym samym formacie co R10)
Zobacz szkic
Czy rozwiązania należy szukać w konfiguracji standardów?
Dziękuję
Witam
Musisz przejść do opcji dokumentów typu rysunek i zmienić ustawienie oraz położenie domyślnego tekstu:
Bez uszczerbku
Nic się nie zmieni po zaznaczeniu tej ikony
tekst R250 pozostaje zamrożony w środku
Uwaga, jeśli chodzi o R10, nie ma problemu, jest modułowy wewnątrz lub na zewnątrz
ten wymiar R250 nie może przesunąć się poniżej osi swojego promienia
No właśnie, normalnie można go przeciągnąć do formularza (przeciągnąć wymiar do formy rozpromienionej).
W przeciwnym razie obniż ocenę:
Opcje linii dołączenia muszą zostać zmodyfikowane:
O tym też zapomniałem:
Dziękuję za demo, ale operacja pozostaje kapryśna
Co się stanie, jeśli przeniesiesz tekst na drugą stronę wiersza?
Podoba mi się to?
cóż, będzie na zewnątrz...
To powiedziawszy, wydaje mi się, że jedną z głównych zasad rysowania jest " brak wymiarów w pomieszczeniu ": innymi słowy, twój R250 jest dobrze reprezentowany, a nie twój R10
@coin37coin wielkie zasady przepadły!
Nie odważyłem się tego powiedzieć, żeby nie wyglądać jak stary c...
To jak linie osi, które znikają na walcu!
@sbadenis, musisz się odważyć! W przeciwnym razie mali inżynierowie, którzy nie uczyli się rysunku, ale robią to, nie mogą tego wiedzieć!
Linie osi, wymiary "wycięte ", aby nie przecinać linii, wyrównanie wymiarów, nieprzeciążanie płaszczyzn... no wszystko co sprawia, że przyjemnie się czyta co XD
I przypuśćmy, że mój kształt jest w istocie usunięciem materii:
Moja super dobrze sformatowana ocena znajduje się na monecie...
Pytanie, które sobie zadaję, brzmi: jak wytrzeźwieć tę ikonę i do czego ona służy?