Obecnie pracuję nad projektem ekranu do zejścia po schodach.
Dość imponujący zestaw w całości z aluminium '-'.
Chcę zrobić małą symulację, która pozwoli mi sprawdzić, czy mój strój wytrzyma ciężar śniegu następnej zimy i jakiejkolwiek złej pogody.
Niestety dla tego rodzaju projektu, dla badania przeprowadzonego przez SimulationXpress nie może to być montaż. Przemodelowałem więc całość w jednym kawałku. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)
Simulation Xpress nie zarządza siatką belek, co wydaje się mieć miejsce w przypadku twojej konstrukcji aluminiowej, dla mnie symulacja Xpress nie jest do tego stworzona, potrzebujesz narzędzi symulacyjnych obecnych w licencji Premium SolidWorks, które będą w stanie zarządzać belkami, połączeniami śrubowymi, a także oczywiście kompletnym narzędziem do analizy statycznej.
To, co blokuje mnie w narzędziu symulacyjnym, to siatka mojej części (patrz udostępnianie .sldprt na górze strony) Z tego powodu nie mogę przeprowadzić badania. :/
Możesz pozostać w montażu dzięki SImulation, nie musisz przełączać się na części.
W folderze z ciałami symulacji należy przekształcić belkę w siatkę belki (kliknięcie prawym przyciskiem myszy), chyba że pracowało się w spawanej mechanicznie, ponieważ w tym przypadku będzie to automatyczne.
Załączam podobny plik, aby pomóc Ci w częściach spawanych mechanicznie.
Bądź ostrożny, bez kombinacji objętości! Pozostajemy tak, jak w rzeczywistości, w wielocielesności.
Spójrz także na samouczki zintegrowane z SolidWokrs lub te tutaj w Lynkoa:
@+
Edycja: oto film https://www.youtube.com/watch?v=C-Fqy-VsKcU