PB Solidworks Simulation

Witam! :)

Tutaj wyjaśniam mój mały problem.

Obecnie pracuję nad projektem ekranu do zejścia po schodach.

Dość imponujący zestaw w całości z aluminium '-'.

Chcę zrobić małą symulację, która pozwoli mi sprawdzić, czy mój strój wytrzyma ciężar śniegu następnej zimy i jakiejkolwiek złej pogody.

Niestety dla tego rodzaju projektu, dla badania przeprowadzonego przez SimulationXpress nie może to być montaż. Przemodelowałem więc całość w jednym kawałku. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)

Ale mam problem z O.o".

Jeżdżę na łyżwach na problemie.

Ktoś ma jakąś wskazówkę? :D

Dziękuję.

assemblage_descente.sldprt
1 polubienie

Witam

Przede wszystkim nie ma potrzeby przebudowy.

Wszystko, co musisz zrobić, to nacisnąć Zapisz jako w swoim zestawie , a następnie wybrać Typ pliku Część .sldprt

Następnie otwierasz utworzoną część, wybierasz bryły objętościowe i klikasz prawym przyciskiem myszy, a następnie Połącz bryły

W takim razie w przypadku symulacji, jaki jest komunikat o błędzie?

Zmiana rozmiaru siatki poprzez jej zmniejszenie rozwiązuje wiele problemów.

2 polubienia

@remrem

Fajnie, dziękuję, nie znałem funkcji "Połącz" ^^

Tylko po wybraniu całego woluminu mam prawo do ładnych komunikatów o błędach:

Przez "Dodaj" --> (Nie można utworzyć tego elementu, ponieważ spowodowałoby to geometrię o zerowej grubości)

Przez "Common" --> (Nie można utworzyć pojedynczego pola, które jest wspólne dla pól wejściowych)

A dla symulacji, czy jest to siatka o gęstości w grubej czy drobnej: (Utworzenie siatki nie powiodło się dla następujących 16 elementów (...) )

Witam

Simulation Xpress nie zarządza siatką belek, co wydaje się mieć miejsce w przypadku twojej konstrukcji aluminiowej, dla mnie symulacja Xpress nie jest do tego stworzona, potrzebujesz narzędzi symulacyjnych obecnych w licencji Premium SolidWorks, które będą w stanie zarządzać belkami, połączeniami śrubowymi, a także oczywiście kompletnym narzędziem do analizy statycznej.

@+

2 polubienia

Mam wersję Premium z dodatkiem Solidworks Simulation , ale nie wiem, jak z niej prawidłowo korzystać.

Witam

Zadaj pytania o to, co Cię blokuje w narzędziu symulacyjnym, jeśli możemy Ci pomóc.

@+

To, co blokuje mnie w narzędziu symulacyjnym, to siatka mojej części (patrz udostępnianie .sldprt na górze strony) Z tego powodu nie mogę przeprowadzić badania. :/

Ponownie

Możesz pozostać w montażu dzięki SImulation, nie musisz przełączać się na części.

W folderze z ciałami symulacji należy przekształcić belkę w siatkę belki (kliknięcie prawym przyciskiem myszy), chyba że pracowało się w spawanej mechanicznie, ponieważ w tym przypadku będzie to automatyczne.

Załączam podobny plik, aby pomóc Ci w częściach spawanych mechanicznie.

Bądź ostrożny, bez kombinacji objętości! Pozostajemy tak, jak w rzeczywistości, w wielocielesności.

Spójrz także na samouczki zintegrowane z SolidWokrs lub te tutaj w Lynkoa:

@+

Edycja: oto film https://www.youtube.com/watch?v=C-Fqy-VsKcU

curved_frame_with_surface_skin.sldprt