Pb przy konwersji z powierzchni na arkusz blachy

Cześć wszystkim,

Oto mój problem: Nie mogę przekształcić mocowania w blachę (jest to element utworzony w powierzchni)... czy ktoś ma sztuczkę????

Dziękuję za aance

SPC-110A-CU011-1_guide_joint_exterieur_gonflage.SLDPRT

O ile mi wiadomo, na blachę można konwertować tylko lity metal

więc może zagęścić swój kawałek

ponieważ nie widziałem twojego przyszłego pliku wersji

Może moja odpowiedź brzmi: nie ma

@+ ;-))

wprawdzie pogrubiłem się, biorąc w dodatku blaszane zasady, ale on nie chce nic wiedzieć...

Witam

Jak po zagęszczeniu go rozłożyć? Poprzez konwersję na blachę, czy przez wstawienie zagięć?

Na swojej powierzchni możesz spróbować go naprawić, aby uzyskać korpus objętościowy. Mogłoby być lepiej.

Podobnie jak @gt22, nie mogłem otworzyć twojego dzieła w SW, tylko eDrawing. Więc nie znam twojego drzewa.

W załączeniu znajduje się struktura drzewa.

a.png

Dzięki SW2015 możesz teraz rozkładać powierzchnie!!

Rozdałem to dla ciebie, to prezenty!

SPC-110A-CU011-1_guide_joint_exterieur_gonflage.

Witam

Zwykle jest to możliwe, jeśli korzystasz z funkcji powierzchni szytej (patrz link: http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_KNIT_SURFACE.htm )

A kiedy już zszyjemy wszystkie powierzchnie, nie jest to już powierzchnia dla SolidWorks i powinien być w stanie przekształcić ją w blachę.

Dziękuję Frederic, ale nie mogę otworzyć twojego pliku!!

Witam

Dla mnie ten kawałek nie jest składany w blasze ze względu na "wąsy" powierzchni.

Ale ekspert od blachy, taki jak Bart, z pewnością zareaguje bardzo szybko

@+

1 polubienie

Dziwne sa, drogi mi krok się otwiera.

W jakim formacie udaje Ci się otworzyć?

Z obrazem dla tych, którzy nie mogli otworzyć pliku

tolerie.jpg

normalnie otwieram schody !!

1 polubienie

w porządku, widziałem 

Dziękuję @ kojot

@+

Cóż, zrobię to jeszcze raz. Powiedz mi, czy to działa.

SPC-110A-CU011-1_guide_joint_exterieur_gonflage.

Otwieram go bez problemu Krok

1 polubienie

Tak to wygląda!! błąd na jednym z kątów... może z powodu mojego SW2014

a.png

Frederic, właśnie ponownie otworzyłem twój nowy plik i mam powierzchnię z boku???

a.png

To jest powierzchnia, którą uszyłeś, ale położyłeś płasko przez SW.

No cóż, udało mi się go otworzyć, usuwając nieciągłość, ale nadal nie mogę przekonwertować na blachę !!

Nie, otworzyłem go w 2014 roku, ale myślę, że próbowałeś uruchomić rozpoznawanie funkcji, dlatego ponownie przetłumaczył twój STEP.

Otwórz go po prostu po to, aby powierzchnia była płaska, ale nie rozłożyła się blacha....

2 polubienia