@frederic wysłał Ci w STPE spłaszczenie powierzchni!
Nie wysłał ci kroku, aby go rozłożyć, ponieważ powtarzam to dla mnie, ten kawałek nie jest rozkładany, ale mogę się mylić
@frederic wysłał Ci w STPE spłaszczenie powierzchni!
Nie wysłał ci kroku, aby go rozłożyć, ponieważ powtarzam to dla mnie, ten kawałek nie jest rozkładany, ale mogę się mylić
tak, ale ja chcę blachę rozłożoną...
Celem jest wysłanie tej części do lasera w celu cięcia, a następnie do gięcia... więc potrzebuję prawdziwej rozłożonej blachy...
W najgorszym przypadku zamień płaską powierzchnię w blachę, a następnie złóż ją z powrotem.
W przypadku lasera zapisz powierzchnię w formacie DXF.
Jeśli chodzi o składanie, tak jak jest, powiedziałbym, że są 2 fałdy, z drugiej strony musisz znaleźć ich pozycje i orientacje.
Nie rozumiem, dlaczego SW nie może utworzyć objętości z tych powierzchni? Nie jest bardzo skomplikowany, jest regularny o stałej grubości!! nie, naprawdę dziwi mnie, że nie ma żadnych rozwiązań?
I tak Frederic, to jest prawdziwy PB...
Tak więc dla mnie ta część nie jest możliwa do zrealizowania w Solidworks z modułem blachy, przepraszam...
Pomieszczenie wydaje się zakrzywione, polecam inne oprogramowanie, takie jak Logopress.
W przeciwnym razie spróbuj przekonwertować na objętość, następnie na stl, a następnie na blachę... Ale ja tak naprawdę w to nie wierzę...
dziękuję Bartku,
Nie jest to zbyt zachęcające, a zwłaszcza bardzo rozczarowujące ze strony SW...
@Bart ok, nie jest to wykonalne w blasze w SolidWorks, ale jest wykonalne w blasze za pomocą giętarek.
Jeśli chodzi o moją kulturę, chciałbym zrozumieć, w jaki sposób podczas składania robimy "wąsy" w tym samym czasie, co fałdowanie.
To już nie jest zginanie, ale tupnięcie, prawda?
Z góry dziękuję za odpowiedź
W praktyce jest to możliwe dzięki szablonom, gięciu, gięciu itp.
Ale modelowanie tego jest trochę bardziej złożone.
Myślę, że oprogramowanie LOGOPRESS to robi. Działa jako dodatek do Solidworks.
Każde oprogramowanie ma swoje ograniczenia. W branży obróbki blach firmy Solidworks istnieje granica.
Ja też było to dla mnie bardzo rozczarowujące, ponieważ od czasu do czasu natrafia się na tego rodzaju elementy, które powodują problemy. Ale w większości przypadków trzeba powiedzieć, że Solidworks to świetne narzędzie.
Przepraszam za ciebie, w końcu nie mam wszczepionej nauki, może inny członek znajdzie rozwiązanie...
Dla mnie to 2 warstwy
Aby zapoznać się z położeniem środka obrotu, patrz rysunek
Promień gięcia około 105mm.
Musisz tylko opanować narzędzie do gięcia, a część jest wygięta.
PS: nie ma obaw o przekształcenie płaskiej powierzchni w blachę.
kojot
Robiliśmy już tę część w fabryce w domu, jest to płaskie cięcie laserowe z identyfikacją obszarów gięcia (które podzieliłem na około piętnaście obszarów), a następnie gięcie w dość prostu. Wykonaliśmy te części pod nadzorem wynalazcy.
Tak, Fred, wizualnie masz swój pokój, ale czy twój rozłożony jest dobry?
Czy materiał odpowiednio się rozciąga? Nie jestem tego taki pewien.
Ale dobra robota!
Ciężko mi patrzeć na twój utwór, wracam do domu i oglądam go w domu w cieple =)
Odpowiem Ci za kilka minut dziś wieczorem ;)
WYZWANIE PRZYJĘTE
@r.Paulin, więc element jest wykonany jak lej kotła, więc być może będziesz musiał spróbować użyć funkcji "zagięcia przejściowego" z wysokim, a następnie niskim szkicem
OK Coyote, spróbuję.
Dziękuję Bart za pomoc...
Dziękuję również fred
@ Fred czy sprawdziłeś długości przed i po rozłożeniu
Czasem spotyka nas jakaś niespodzianka
uważamy, że tip top jest OK
ale w jest w torbie i to nie właściwej
@+ ;-))
Z drugiej strony, Coyotte, myślę, że będzie to dość skomplikowane, ponieważ korzystam z podparcia innych części do wykonania tego i myślę, że skomplikowane będzie dla mnie stworzenie wysokiego i niskiego szkicu tej części na okrągłym korpusie. (Nie wiem, czy mam jasność, że ?!)
Umieściłem tę sztukę w jej kontekście w P.J