Witam
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu moje reprezentacje nici na moich rysunkach już się nie pojawiają.
Czy ktoś zna rozwiązanie?
Witam
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu moje reprezentacje nici na moich rysunkach już się nie pojawiają.
Czy ktoś zna rozwiązanie?
Aby wszystkie wątki pojawiły się ponownie, musisz zrobić to samo na obrazie: Wstaw, modeluj obiekty, sprawdź Reprezentacja gwintu i zatwierdź. Miłego dnia.
Witam
Upewnij się, że opcje wyróżnione na załączonym obrazku są aktywne w Twoich pokojach.
Pozdrowienia.
W opcjach/Właściwości dokumentu/Zawijanie znajduje się pole wyboru Reprezentacja gwintu i Pokaż adnotacje.
Witam
Symbol, który wskazuje DreamBen, pojawia się tylko w rysunkach złożeń, oczywiście mówisz o rysunku części, więc to normalne, że go nie ma.
Sprawdziłem, rzeczywiście ten symbol pojawia się na rysunku zespołu.
Mój problem tkwił w opcjach gwintowania podczas projektowania części.
Domyślnie znajdował się on na średnicy otworu do gwintowania.
Dobra robota "remrem" ;-)
OK
Mam nadzieję, że nie wykonałeś zbyt wiele stukania bez reprezentacji gwintów, aktualizacja może być całkiem spora.
Przede wszystkim musisz uważać, aby nie zaznaczyć 3. pola, jak pokazano obok.
Ponieważ w przypadku eksportu w kroku lub x.t, jeśli otwór jest przez część, zostanie narysowany dla M6, otworu Ø6, który może być interpretowany jako Ø6H7, a gdy część zostanie obrobiona, a ba jest martwy, aby wrócić:( !!