Tutaj mam w swoim harmonogramie spotkanie, na którym ustalam, jaki nowy komputer kupują do serwisu technicznego.
Obiektywne, markowe komputery z minimum 3-letnią gwarancją
nieuciążliwe
ORAZ: wystarczająco mocny, nie będąc stacją roboczą do korzystania z eDrawing bez problemów z sacade podczas przeglądania modeli 3D większych niż 5000 części.
Komputer stacjonarny do gier z efektami wideo catre daje lepsze wyniki niż quadro do eDrawing, a wszystko to za połowę ceny stacji roboczej.
Laptop taki sam (na przykład seria MSI)
Obserwujemy również możliwość dotyku tabletu.
Wiemy, że do solidworks potrzebna jest pamięć RAM, dysk SSD, procesor 3Gh lub więcej oraz profesjonalna karta graficzna..... Ale do edrawingu???? Jaka jest najlepsza konfiguracja?
Nie jest łatwo znaleźć odpowiednią konfigurację dla eDrawing, zwłaszcza jeśli w zespole znajduje się wiele części.
To, co robiliśmy (w mojej starej firmie), polegało na tym, że stare stacje robocze biura projektowego zostały poddane recyklingowi na terminale konsultacyjne e-rysunkowe do montażu.
Mimo wszystko duże montaże pod edrawing nie są świetne. Zamiast tego faworyzuj wizualizację mniejszych podzespołów.
Innym pomysłem, jeśli masz 3DVIA, najlepszą rzeczą do zrobienia jest konwersja złożeń SolidWorks do formatu 3DVIA. Dzięki (darmowemu) odtwarzaczowi na terminalach montażowych będziesz w stanie wizualizować bardzo duże zespoły z niewygodną łatwością.
@gt22 cóż, nie wiem, czy do erysowania karty pro jest naprawdę konieczne
Krótko mówiąc , nie ma nic, co by to usprawiedliwiało
Lepsze wyniki osiągamy z komputerem do gier niż z mobilną stacją roboczą
teraz do zarządzania procesorem iPada musisz wiedzieć, że zarządzanie jest naprawdę inne, szczególnie w grafice lub proces Apple ma 2gh ma lepsze wyniki niż 3gh na komputerze
Odbyliśmy spotkanie na ten temat i zostałem poinformowany o numerze referencyjnym używanych kart... quadro K600.... podstawowy model, który powyżej 30 sztuk zaczyna się pikselować (mam taki, więc wiem)
Temat został źle poruszony, ponieważ już same w sobie maszyny są bardzo słabe graficznie. Jestem między 2 kolegami, informatykiem, który ma sznurki do torebki, i DT, który mówi tylko o karcie dla graczy (porównując K600 z gt 980)
Pokażę więc moją zabawkę (prosty K2000 z I7 i 16 GB) i zobaczę, co o niej powiedzą.
Zdalny serwer jest połączony z protokołem VNC, więc nie martw się, ponieważ jest to lustrzane odbicie Rosji w naszych obiektach.
Pomysł przeglądarki zespołowej jest interesujący, ale jeśli komputer odbierający ma śmieszną kartę graficzną, będzie miał ten sam wynik.
tak, jest wyposażony w quadro 600 to mini od mini dla SW
dla przeglądarki Team nie jestem przekonany o potrzebie karty pro, ponieważ to nie ta karta stworzy, ale po prostu przeczytaj swój komputer lub pracę ten fakt
ponieważ przejmujesz kontrolę zdalnie na stałej stacji, która wykonuje zadanie, przeglądarka Team kopiuje tylko to, co wychodzi z tego ekranu, a nie prace rekonstrukcyjne, przynajmniej tak mi się wydaje
Analizować może
Wyobrażamy sobie bardzo dobrą stację lub serwer
z super kartą graficzną lub kilkoma i
aktywacj, który działa powyżej 3,4 GHz
z dyskiem SSD dla solidnych i systemowych
duża ilość pamięci z dużą pamięcią podręczną, taką jak Ecc
w ciągu roku dostałem informację, że karty graficzne zrobią znaczny skok dzięki nowemu procesowi, zobacz między innymi wiadomości Lynkoa, mój link w odpowiedzi na tę informację ;-)
Tak więc do zakupów zaplanuj świetne czytniki PC + PC dla użytkowników
W końcu możesz to zrobić za pomocą zrzutów ekranu lub wizualizacji Super Station
Do przeglądarki zespołowej potrzebujesz dobrej karty pro lub nie, ponieważ jeśli dodasz do tego opóźnienie sieci, staje się to bardzo szybko trudne. Mam niezły ubaw