Wydajny komputer stacjonarny lub laptop do eDrawing

Dzień dobry, drogi towarzyszu.

Tutaj mam w swoim harmonogramie spotkanie, na którym ustalam, jaki nowy komputer kupują do serwisu technicznego. 

Obiektywne, markowe komputery z minimum 3-letnią gwarancją

nieuciążliwe

ORAZ: wystarczająco mocny, nie będąc stacją roboczą do korzystania z eDrawing bez problemów z sacade podczas przeglądania modeli 3D większych niż 5000 części.

Komputer stacjonarny do gier z efektami wideo catre daje lepsze wyniki niż quadro do eDrawing, a wszystko to za połowę ceny stacji roboczej.

Laptop taki sam (na przykład seria MSI) 

Obserwujemy również możliwość dotyku tabletu.

Wiemy, że do solidworks potrzebna jest pamięć RAM, dysk SSD, procesor 3Gh lub więcej oraz profesjonalna karta graficzna..... Ale do edrawingu???? Jaka jest najlepsza konfiguracja?

Nie jest łatwo znaleźć odpowiednią konfigurację dla eDrawing, zwłaszcza jeśli w zespole znajduje się wiele części.

To, co robiliśmy (w mojej starej firmie), polegało na tym, że stare stacje robocze biura projektowego zostały poddane recyklingowi na terminale konsultacyjne e-rysunkowe do montażu.

Mimo wszystko duże montaże pod edrawing nie są świetne. Zamiast tego faworyzuj wizualizację mniejszych podzespołów.

Innym pomysłem, jeśli masz 3DVIA, najlepszą rzeczą do zrobienia jest konwersja złożeń SolidWorks do formatu 3DVIA. Dzięki (darmowemu) odtwarzaczowi na terminalach montażowych będziesz w stanie wizualizować bardzo duże zespoły z niewygodną łatwością.

2 polubienia

Problem, który się pojawia, polega na tym, że pliki są widoczne tylko przez eDrawing, ponieważ istnieją easm, ale także natywne solidworks. 

Chyba, że przeglądarka 3 dvia może również zobaczyć sldasm zostaję na eDrawing

obejrzyj ten film edrawing pro na iPadzie

https://youtu.be/7Y0_qsh3uzU

@gt22, dobra demonstracja, teraz wciąż jest na małym montażu.

Pozostaję więc w niepewności co do tej kwestii.

czego naprawdę potrzebuje eDrawing do działania, karta graficzna pro lub karta graficzna dla graczy, dużo pamięci RAM? Duży procesor?

Mogę patrzeć w prawo i w lewo, nic nie jest bardzo szczere

1 polubienie

Zobacz ten link

http://forum.hardware.fr/hfr/Hardware/conseilsachats/microsoft-surface-cao-sujet_990834_1.htm

nie zaleca tabletów do użytku 3D

między innymi Surface Pro, a mimo to ma dobrą pamięć i dobry proces

Myślę, że w przypadku Ipada Pro jest tak samo, ponieważ proc jest + lekki, podobnie jak pamięć wbudowana

Dlatego laptop musi być właściwym przewodnikiem pod względem stosunku jakości do ceny

Najlepiej komputer Pro z kartą Pro ;-)

@gt22 cóż, nie wiem, czy do erysowania karty pro jest naprawdę konieczne 

Krótko mówiąc , nie ma nic, co by to usprawiedliwiało

Lepsze wyniki osiągamy z komputerem do gier niż z mobilną stacją roboczą

teraz do zarządzania procesorem iPada musisz wiedzieć, że zarządzanie jest naprawdę inne, szczególnie w grafice lub proces Apple ma 2gh ma lepsze wyniki niż 3gh na komputerze 

i tak mówisz o 5000 części bez Sacade w zespole

więc poza kartą pro lub certyfikowaną  nie widzę

skontaktować się z dealerem  oprogramowania

i zadawaj im odpowiednie pytania dotyczące Twojej rzeczywistej potrzeby

a w razie potrzeby proszony o wykonanie testu

z wypożyczonym tabletem lub wypożyczeniem

, aby dowiedzieć się więcej o możliwościach tych nowych narzędzi

które według moich badań nie są jeszcze optymalne do pracy z logami EADS

@+

Informacje otrzymane w tym czasie pochodziły z cadware, ale pozostają niejasne i odnoszą się do konfiguracji solidworks

Mam wrażenie, że jest różnica w użytkowaniu między wersją Pro a prostą przeglądarką. 

Zamierzam również zobaczyć tę historię serwera, ponieważ jesteśmy na serwerze pdm z siedzibą w Rosji!!

Tak więc efekt współpracy nie powinien pomóc

1 polubienie

@ Gerald 

pytanie może być głupie?

Ile komputerów należy zapewnić

Czy można myśleć, że stacja stała pro lub serwerowa to biblia?

(kopia rosyjskiego odprawy) aktualizowana na bieżąco

i że za pośrednictwem czytników, tj. tabletu lub laptopa, przejąć kontrolę nad wspomnianym serwerem lub stacją

za pomocą dziennika, takiego jak teamviewer, VNC lub innego (poszukaj w sieci za pośrednictwem naszego wspólnego znajomego)

Byłaby to stacja, która działa poprzez sterowanie laptopami lub tabletami i pozwoliłaby na wykonanie widoku ekranu stacji stacjonarnej Pro

być recheflir ;-)

@gt22, 

Odbyliśmy spotkanie na ten temat i zostałem poinformowany o numerze referencyjnym używanych kart... quadro K600.... podstawowy model, który powyżej 30 sztuk zaczyna się pikselować (mam taki, więc wiem)

Temat został źle poruszony, ponieważ już same w sobie maszyny są bardzo słabe graficznie. Jestem między 2 kolegami, informatykiem, który ma sznurki do torebki, i DT, który mówi tylko o karcie dla graczy (porównując K600 z gt 980) 

Pokażę więc moją zabawkę (prosty K2000 z I7 i 16 GB) i zobaczę, co o niej powiedzą.

Zdalny serwer jest połączony z protokołem VNC, więc nie martw się, ponieważ jest to lustrzane odbicie Rosji w naszych obiektach.

Pomysł przeglądarki zespołowej jest interesujący, ale jeśli komputer odbierający ma śmieszną kartę graficzną, będzie miał ten sam wynik.

1 polubienie

@ Gerald

tak, jest wyposażony w quadro 600 to mini od mini dla SW 

dla przeglądarki Team nie jestem przekonany  o potrzebie karty pro, ponieważ to nie ta karta stworzy, ale po prostu przeczytaj swój komputer lub pracę ten fakt 

ponieważ przejmujesz kontrolę zdalnie na stałej stacji, która wykonuje zadanie, przeglądarka Team kopiuje tylko to, co wychodzi z tego ekranu, a nie prace rekonstrukcyjne, przynajmniej tak mi się wydaje

Analizować może 

Wyobrażamy sobie bardzo dobrą stację lub serwer

z super kartą graficzną lub kilkoma i

aktywacj, który działa powyżej 3,4 GHz

z dyskiem SSD dla solidnych i systemowych

duża ilość pamięci z dużą pamięcią podręczną, taką jak Ecc  

w ciągu roku dostałem informację, że karty graficzne zrobią znaczny  skok dzięki nowemu procesowi, zobacz między innymi wiadomości Lynkoa, mój link w odpowiedzi na tę informację ;-)

Tak więc do zakupów zaplanuj świetne czytniki  PC + PC dla użytkowników 

W końcu możesz to zrobić za pomocą zrzutów ekranu lub wizualizacji Super Station 

To moje myślenie, ale może mówię ;-(? 

Do przeglądarki zespołowej potrzebujesz dobrej karty pro lub nie, ponieważ jeśli dodasz do tego opóźnienie sieci, staje się to bardzo szybko trudne. Mam niezły ubaw

W przeciwnym razie nie nie lol

1 polubienie

Epilog

Czyli plik eDrawing na dysku twardym

widok na pc i7 3.4 16GB  z quadro k2000=> pikselowane podczas korzystania z solidworks bez problemów

Na komputerze do gier z GTX770 => żadnych problemów i ładnej definicji podczas ruchu...

więc prawdziwa odpowiedź brzmi: tylko Erysowanie karty graficznej typu gracza ma być preferowane

1 polubienie

Nic nie przebije tak jak zakładka dobry test w prawdziwej konfiguracji

więc twój wniosek

eDrawing nie wymaga karty pro...................... Wystarczy GTX 970

Pytanie jaki proc na laptopie

Czy byłeś w stanie zobrazować i dokonać pomiarów tego, kto pracował i jaki jest procent pracy?

na Edrawing / SW 

na 2 komputerach

To prawda, że GTX ma 1664 rdzenie w porównaniu do 192 w Quadro 2000

pytanie czy można sobie wyobrazić, że 1 GTX 970 może poprawnie współpracować z SW

Mały test byłby świetny ;-)

Jeśli tak jest, koniec z kartami pro 

@+