Mam komputer DELL M6800 i mam 3-4 awarie z solidworks 2014.
Oczywiście QD jest z jakiegoś powodu zdefiniowane, jak zmiana liter w dodatku do stołu wiertniczego, CADMES mówi mi, że jest to naprawione w 2015 roku...
Dziękujemy, ale nie mamy konserwacji...
W przypadku innych rzeczy mają prostą odpowiedź "to naprawione w nowej wersji"....
w przeciwnym razie chciałbym poznać Twoją opinię na temat mojego komputera.
w zasadzie miałem system Windows 8, a solidworks nie działał dobrze z systemem Windows 8, a EPDM był 100 razy wolniejszy niż słabszy komputer DELL... (szerokość geograficzna)
Przeszliśmy więc na siedmiu...
ale czasami ma nawet duże problemy....
Szukamy więc mocniejszego komputera stacjonarnego i nie wiemy, dokąd się udać
To uporczywe pytanie i zawsze wychodzi z niego mniej więcej ta sama konfiguracja
procesor większy niż 3 GHz
Pamięć RAM co najmniej 16 GB
Dysk SSD do systemu lub talerz dyskowy o prędkości większej niż 7200 obr./min
Karta graficzna pro nvidia lub AMD w zależności od zastosowania (np. nvidia 2000 dla zestawów większych niż 100 części itp.)
Domowy komputer montażowy, tak, ale po zakończeniu kalkulacji ceny komponentów zdajemy sobie sprawę, że jeśli weźmiemy na przykład płytę główną, która akceptuje pamięć RAM o prędkości wyższej niż 1333 Mh, bardzo szybko wspinamy się w cenie.
a potem np. hp Z400 w pełni kompletny (kontaktując się z axemble, który ma ciekawe ceny) jest tańszy niż spędzanie godzin na tworzeniu maszyny CAD
Potem mam tylko 6 GB pamięci RAM, to w zupełności wystarczy do działalności, którą wykonuję w firmie.
I nie polecam Windobe 8, nie ma nic lepszego niż Seven do uruchomienia Solidworks.
Upewnij się, że zainstalowałeś właściwe sterowniki, ponieważ czasami musisz zainstalować te oferowane w Portalu klienta Solidworks, a nie te oferowane na stronie producenta.
Dodam @bart, że jeśli masz zainstalowanych kilka wersji na tej samej stacji roboczej, uważaj, aby wziąć sterownik wspólny dla tych 2 wersji.
a 16GB to zwłaszcza, gdy tylko wykonasz montaż, poczujesz miłą różnicę. Ja c moje 16 GB Jestem właśnie wtedy, gdy otwieram moje zespoły na ponad 2000 części
2,7GHz (w tej chwili nie chce być powyżej 85% maksymalnej częstotliwości nie wiem z jakiego powodu, jest dobry na max wydajności... ale czasami dochodzi do 110%...)
W firmie Dell nie masz dobrych referencji dotyczących komputerów PC? w przeciwnym razie, jeśli potrzebujesz dobrej maszyny, pójdziemy do HP.
w przeciwnym razie używamy do dużych montaży.
Szybko przekraczamy 400-500 sztuk...
Jest używany do renderowania, ale rzadko do symulacji.
@bricesk_2 Jeśli masz problemy z wyświetlaniem podczas przenoszenia zespołu, to tak, karta może stanowić problem. Ale myślę też, że twój core i7 ma 2.7 i może być ograniczony, bo w różnych stacjach są konfiguracje na 3GHz mini. Ze swojej strony mam i7 3770 na 3,4 GHz i żadnych problemów w procesach.
Kiedy się przeprowadzam, generalnie nie mam problemu. Czasami może to być opóźnione...
ale ograniczyłem definicje do minimum, aby jak najmniej korzystać z poprzednika (lub mapy grpahicznej).
poza tym zdarza mi się czasem podzespoły, do których części są kompletnie niechlujne i muszę zrobić konstrukcję, żeby wyświetlacz był poprawny...
Kiedy używam mojego komputera z SolidWorks, użycie procesora nigdy nie przekracza 13%
Ale właśnie teraz, na przykład, SolidWorks działał, więc miałem użycie procesora na poziomie 15% i średnie użycie procesora na poziomie 14.
Miałem jednak problem z wejściem na stronę internetową Lynkoa. Nie miałem już procesora do strony internetowej Google, a średni procesor wynosił 0,03.....