Laptop dla solidworks

Witam w społeczności, mój szef poprosił mnie o wybór komputera do uruchomienia solidworks , który mam i kilka mam na myśli budżet 1300 Max 

https://fr-store.acer.com/aspire-7-ordinateur-portable-a715-74g-noir-3

https://www.dell.com/fr-fr/work/shop/les-ordinateurs-portables-dell/portable-vostro-15-7590/spd/vostro-15-7590-laptop

Chciałbym poznać Twoją opinię, z góry dziękuję

Żaden z 2 wybranych 

Zobacz w następujących kategoriach :

aby Sw działał całkiem poprawnie 

Mini potrzebuje karty graficznej z certyfikatem solidworks 

Częstotliwość procesu mini 3 GHz

@+

2 polubienia

w firmie Dell

pisząc z karty AMD pro kosztuje to mniej 

https://www.dell.com/fr-fr/work/shop/stations-de-travail-certifi%C3%A9es-isv-dell/precision-3540/spd/precision-15-3540-laptop/s026p3540fr

cenę można obniżyć, obniżając pamięć RAM do 8 GB 

a kadencja procesora 4.8 w turbo (ale 1.8 w std ....)

Ale 1300 €  to skrót od przenośnej stacji

2 polubienia

Musiałbyś wiedzieć, jaką pracę będziesz musiał wykonać na tej maszynie.
W rzędzie wielkości, prawdziwa przenośna stacja (ekran i karta graficzna godna tej nazwy) zdolna do obsługi mocnego modelu 3D, to raczej 2-3 tys. €, które musisz policzyć.

1 polubienie

Uznałem to za warunek, więc tak naprawdę nie rozumiem, że nic nie jest w porządku, dziękuję za odpowiedzi 

Przed zainstalowaniem programów SOLIDWORKS Visualize i SOLIDWORKS Visualize Boost należy spełnić następujące wymagania wstępne dla każdego komputera :
  • Numer seryjny SOLIDWORKS Visualize
  • Numer seryjny SOLIDWORKS Visualize Boost
Każdy komputer z uruchomionym programem SOLIDWORKS Visualize lub SOLIDWORKS Visualize Boost musi spełniać następujące wymagania:
  • Windows® 7 lub nowszy (64-bitowy )
  • Procesor dwurdzeniowy ; Zalecany poczwórny rdzeń
  •  8 GB pamięci RAM ; Zalecane 16 GB
  •  2 GB miejsca na dysku ;  Zalecane 5 GB
  •  2 GB lub więcej pamięci RAM karty graficznej ;  Zalecane 4 GB
  • Karta graficzna NVIDIA® : NVIDIA Quadro®/NVIDIA GeForce®/Tesla™ z co najmniej jednym układem NVIDIA Kepler™ ; Konfiguracja z dwoma procesorami graficznymi z co najmniej kartami NVIDIA Maxwell™ dla najlepszych wrażeń
  • Zalecana wersja sterownika NVIDIA 385.41 (lub nowsza)
  • Wymagany sterownik NVIDIA obsługujący CUDA® 9.0 lub nowszy
  • Podłączanie HDR Light Studio HDR Light Studio w wersji 5.3.3 lub nowszej, z wyjątkiem wersji 5.4
  •  Do działania funkcji Denoiser wymagane jest co najmniej 4 GB pamięci wideo
Jeśli zainstalowane są karty graficzne firm innych niż NVIDIA, program SOLIDWORKS Visualize domyślnie korzysta z procesora CPU, a nie z tych kart, w celu przyspieszenia GPU. Ponadto karty NVIDIA oparte na architekturze Fermi™ nie obsługują już akceleracji GPU. 

Witam

Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz tutaj:

Wybór stacji roboczej CAD

W przypadku laptopa, oto odpowiednia stacja i konfiguracja dla SOLIDWORKS:

STACJA CAD: HP ZBOOK 17"G5 – KONFIGURACJA MOBILNA

2 polubienia

Oto, co jest zalecane w Dell by Dassault na ich stronie internetowej, dla solidworks2020

https://www.3ds.com/support/hardware-and-software/hardware-and-software-configurations/?woc=%7B%22operating%20system%22%3A%5B%22operating%20system%2Fwindows%2010%2064-bit%22%5D%2C%22manufacturer%22%3A%5B%22manufacturer%2Fdell%22%5D%2C%22releases%22%3A%5B%22releases%2Fv5-6r2020%22%5D%7D&manufacturerch/dell/

Pozdrowienia

Twoje konfiguracje wydają mi się trochę ciasne, to zależy od tego, co z nimi zrobisz.

Mamy Precision 7740, raczej około 2000€

i7-9850H, 6 rdzeni, 12 MB cache, 2,6 GHz, do 4,6 GHz Turbo, 45 W, vPro

16 GB 2 x 8 GB pamięci DDR4 2 666 MHz bez funkcji ECC 

Dysk SSD M.2 PCIe NVMe Class 40 o pojemności 512 GB 

NVIDIA Quadro P2000 4 GB pamięci RAM

CDLT powiedział:

2 polubienia

Witam

To naprawdę zależy od rodzaju tworzonych i obsługiwanych części i zespołów...

Biegam z Dell Latitude 5580 intel core i7 7820HQ przy 2,9 Ghz, 16 GB RAM i zintegrowaną kartą graficzną Intel 630 ... ale nigdy nie robię powierzchni, mam zespoły od 600 do 800 części maksymalnie... Aby trochę urozmaicić sprawę, pracuję pod Epdm i często pracuję zdalnie (przez VPN) ... I nigdy nie mam żadnych problemów. Z drugiej strony jest ustawiony z dużą starannością...

Pozdrowienia

1 polubienie

Bardzo proste części montażowe po 50 sztuk Max 

Dokonali ulepszenia mobilnych maszyn przemysłowych i portowych