Musiałbyś wiedzieć, jaką pracę będziesz musiał wykonać na tej maszynie. W rzędzie wielkości, prawdziwa przenośna stacja (ekran i karta graficzna godna tej nazwy) zdolna do obsługi mocnego modelu 3D, to raczej 2-3 tys. €, które musisz policzyć.
Uznałem to za warunek, więc tak naprawdę nie rozumiem, że nic nie jest w porządku, dziękuję za odpowiedzi
Przed zainstalowaniem programów SOLIDWORKS Visualize i SOLIDWORKS Visualize Boost należy spełnić następujące wymagania wstępne dla każdego komputera :
Numer seryjny SOLIDWORKS Visualize
Numer seryjny SOLIDWORKS Visualize Boost
Każdy komputer z uruchomionym programem SOLIDWORKS Visualize lub SOLIDWORKS Visualize Boost musi spełniać następujące wymagania:
Windows® 7 lub nowszy (64-bitowy )
Procesor dwurdzeniowy ; Zalecany poczwórny rdzeń
8 GB pamięci RAM ; Zalecane 16 GB
2 GB miejsca na dysku ; Zalecane 5 GB
2 GB lub więcej pamięci RAM karty graficznej ; Zalecane 4 GB
Karta graficzna NVIDIA® : NVIDIA Quadro®/NVIDIA GeForce®/Tesla™ z co najmniej jednym układem NVIDIA Kepler™ ; Konfiguracja z dwoma procesorami graficznymi z co najmniej kartami NVIDIA Maxwell™ dla najlepszych wrażeń
Zalecana wersja sterownika NVIDIA 385.41 (lub nowsza)
Wymagany sterownik NVIDIA obsługujący CUDA® 9.0 lub nowszy
Podłączanie HDR Light Studio HDR Light Studio w wersji 5.3.3 lub nowszej, z wyjątkiem wersji 5.4
Do działania funkcji Denoiser wymagane jest co najmniej 4 GB pamięci wideo
Jeśli zainstalowane są karty graficzne firm innych niż NVIDIA, program SOLIDWORKS Visualize domyślnie korzysta z procesora CPU, a nie z tych kart, w celu przyspieszenia GPU. Ponadto karty NVIDIA oparte na architekturze Fermi™ nie obsługują już akceleracji GPU.
To naprawdę zależy od rodzaju tworzonych i obsługiwanych części i zespołów...
Biegam z Dell Latitude 5580 intel core i7 7820HQ przy 2,9 Ghz, 16 GB RAM i zintegrowaną kartą graficzną Intel 630 ... ale nigdy nie robię powierzchni, mam zespoły od 600 do 800 części maksymalnie... Aby trochę urozmaicić sprawę, pracuję pod Epdm i często pracuję zdalnie (przez VPN) ... I nigdy nie mam żadnych problemów. Z drugiej strony jest ustawiony z dużą starannością...