Szczerze mówiąc, mam kolegów, którzy mają MSI i są z nich bardzo zadowoleni.
Zdecydowali się na wersję dla graczy z kartą graficzną (gtx 970), która pozwala im na tworzenie wysokiej jakości prezentacji pod edrawing (zrobiłem kilka testów i byłem zaskoczony wynikami)
Okazuje się, że idealna profesjonalna stacja dla solidworks nie jest taka idealna dla .easm.
Komputery dla graczy znacznie lepiej nadają się do prezentacji plików eDrawing ze względu na płynność obrazów bez utraty wyświetlania części podczas obracania zespołu z ponad 500 częściami.
Mysle ze pójdę na profesjonalna karte graficzna i ten pc msi: http://www.ldlc.com/fiche/PB00199548.html Uważam, że komputery MSI są lekkie i nieporęczne w porównaniu z komputerami Dell lub HP. Ponadto cena jest mniej więcej taka sama.
Dziękuję @Gt22 za to porównanie, jest bardzo interesujące
To prawda, że Dell jest ciekawy, ale 17-calowy i waga to dla mnie naprawdę ważny aspekt. Ponadto msi ma bezpośrednio 2 dyski twarde, których Dell nie ma.
Myślę, że jest to opcja, drugi dysk twardy, który może być pomijalny przy zewnętrznym Firewire lub Thunderbolt. W najgorszym przypadku weź dysk SSD o dużej pojemności i podziel go na pół (pytanie budżetowe, nie jest najlepsze)
masz dziś dysk SSD 1T (2 ramiona na oko), ale jeśli zrobimy stosunek między 10 a 15000 obr./min, dysk SSD przechodzi z przodu ręce w dół.
fajnie msi, działa bardzo dobrze (nie podoba się krytykowi), ale jeśli ma wykonać naprawdę dużą pracę CAD, Dell będzie pasował tylko lepiej (osobiście wolę go od hp, ale to czysta opinia)
Rozmawiamy, rozmawiamy, ale czy trzeba jeździć Ferrari po wiejskich drogach?
Jak powiedziałem wcześniej, jeśli masz budżet, możesz mieć wszystko , lekkie i mocne.... ale poza tym jest to wybór
Co prawda nie ma sensu zabierać Ferrari na wiejskie drogi, ale wolałbym wziąć dobry komputer, który wytrzyma mi 3-4 lata i nadal będzie trzymał, niż mieć komputer, który za 2 lata będzie przestarzały :) Uważam, że 2000€ bez VAT to niekoniecznie dużo za narzędzie pracy, które wytrzyma co najmniej 3 lata, inwestycja szybko się amortyzuje. Odpowiada to moim potrzebom, ponieważ regularnie wykonuję renderingi 3D (obecnie 17 minut na rendering z normalną rozdzielczością uważam to za ogromne) i regularnie manipuluję oprogramowaniem. Po oczywiście mogę wziąć msi z powyższej serii i kosztuje 2700€ HT, ale nie jest mi to potrzebne
zachowaj ostrożność, gdy zobaczysz dysk SSD PCIe .... To nie format 2.5, to płytka PCB, która jest bardzo droga i ma obecnie ograniczoną pojemność. (konfiguracja MSI)
dysk SSD o pojemności 500 GB kosztuje około 170 € +/-, ale dysk SSD PCIe C kosztuje 150 € za 128 GB