Przychodzę dziś do Was z pytaniem dotyczącym zakupu laptopa. Zastanawiam się, co zabrać, nie mam konkretnego budżetu. Żałuję tylko, że nie mam niezawodnego komputera, na którym mógłbym polegać. Na co dzień korzystam z Solidworks i Keyshot. 15-calowy jest interesujący, wiedząc, że chcę, aby komputer był dość przenośny.
Cała moja firma ma Maca i zastanawiam się, czy posiadanie go jest istotne, wiedząc, że będę musiał zainstalować na nim system Windows i że stracę wydajność. Czy na co dzień używasz komputera Mac do Solidworks ?
Taka sama opinia jak Gt22, mamy Dell PRecision M6800 i M6600 (starsze) i radzą sobie świetnie; jeszcze szybszy do obliczeń konstrukcyjnych niż stacje T3500.
Polecam 17 cali, 15 to tylko po to, aby Solidworks przypadł mi do gustu
Dziękuję Jaki jest sens posiadania komputera kompatybilnego z oprogramowaniem na poziomie karty graficznej. Ponieważ obecnie używam komputera, który nie jest kompatybilny i działa bardzo dobrze :)
Wolę 15-calowy, ponieważ jest łatwiejszy do przenoszenia. Mam przy biurku ekran, do którego mogę podłączyć komputer i korzystać z Solidworks. Uważam, że Delle są bardzo drogie, około 3000 €
Mam komputer za 500 €, który ma core i3, GeForce 840M i 6 GB pamięci RAM oraz brak dysku SSD. Wystarczy powiedzieć, że tworzenie renderingów 3D, a także niektórych funkcji w Solidworks, jest bardzo trudne.
Msi, które mi zaproponowałeś, wygląda interesująco, ale jaka jest różnica między tym, który zaproponowałem? 8 GB pamięci RAM przeciwko 16 GB karcie graficznej, która jest kompatybilna w jednym przypadku, ale nie w drugim...
Mac czy PC, bo to jest w pewnym sensie podstawa pytania
Więc tak, używałem SolidWorks przez dość długi czas na partycji Windows, ale w bezpośrednim rozruchu, a nie na maszynie wirtualnej
konfiguracja macbook pro 13.3 ssd i 8 GB pamięci ram przy 2,4 Gh proc
Solidworks 2014 bardzo dobrze radzi sobie z rysowaniem części, dla złożenia 10 elementów robi to, ale potem się nagrzewa i obraz jest szarpany.
Więc jeśli tak jak ja masz równowagę między oprogramowaniem graficznym na Macu a 10% czasu trochę solidworks w telefonie komórkowym, MacBook C jest świetny, ale jeśli chodzi o projektowanie w ruchu, polecam bardziej Della 6800 i odpowiednika lub Z15 od HP
Jeśli masz dobry budżet (nie tak jak ja), spójrz na stację mobilną boxx, zobacz ultra slim - > drogi, ale bardzo mocny.
co do reszty, GT22 ma bardzo dobrą stronę z używanymi maszynami, które są bardzo honorowe i naprawdę tanie
@gt22 na ekranie spójrz na IIyama prolit X2783HSU jestem z niego bardzo zadowolony, z drugiej strony jestem bardzo rozczarowany prolitem 2773, nawet jeśli jest to 1ms
Komputer jest dla mojej firmy, staram się patrzeć na swoje potrzeby i budżet, który jest przeznaczony na zakup komputera, który wynosi około 2000€. Dziękuję za linki w serwisie eBay, to bardzo interesujące.
@gerald
Korzystam z Solidworks bardzo regularnie, powiedzmy, że spędzam na nim pół tygodnia. Wolę mieć stację mobilną, ponieważ mogę ją łatwo przenosić, aby zobaczyć klientów lub inne osoby. Dlatego szukam komputera, który nie jest zbyt ciężki i dlatego interesuje mnie seria msi, która została przedstawiona w różnych linkach, ponieważ jest to odpowiednia waga/rozmiar, którego szukam. Spojrzałem na boxx, ale jest super drogi, trochę za dużo w porównaniu do mojego budżetu :) Przyjrzę się referencjom, które mi dasz