Solidworks Laptop

Dobry wieczór

Szukam laptopa, który byłby w stanie wygodnie uruchomić Solidworks, nie przekraczając 1000 euro (max). Oprócz budżetu mam dodatkowe kryterium, chciałbym znaleźć lekki komputer (nie więcej niż 2kg) bo będę musiał go przynieść na zajęcia. Ponadto domyślam się, że konieczny byłby ekran o przekątnej co najmniej 14 cali.

Do tej pory przeprowadziłem wiele badań i na razie ASUS Zenbook 15 UX533FN-A8021T jest tym, który wydawał mi się najbardziej odpowiedni, ale mając niewielką wiedzę z zakresu informatyki, nie jestem pewien tego wyboru.

Chciałbym więc poznać Wasze opinie na temat tego komputera, lub propozycje z innych komputerów, jeśli znacie jakieś, które byłyby bardziej interesujące.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Za pośrednictwem tego linku

Nie jestem przekonany do właściwego wyboru

Dla solidworks

Procesor mini 3 GHz

Karta graficzna z certyfikatem CAD

Dysk SSD dla exploitów i dzienników

Pamięć masowa na innym dysku SSD firmy Pref

Maksimum barana

i największy możliwy ekran

Zestawy narzędzi i menedżer funkcji już przyjmują

Dość dużo miejsca na ekranie

Da się pracować na 15 calach, ale nie jest super 

https://www.laptopspirit.fr/233510/asus-zenbook-ux533fn-a8021t-ultrabook-15-polyvalent-nomade.html

@+

Przeszukaj witrynę, jest wiele wątków komunikacyjnych na ten temat

1 polubienie

Witam

Z wymaganiami systemowymi dla SW możecie zapoznać się TUTAJ , a jako gt22 nie jestem przekonany do Waszego wyboru. Wszystko zależy głównie od tego, jak chcesz wykorzystać SW, ale przy maksymalnej cenie 1000 € może to być trudne do znalezienia.

Pozdrowienia

1 polubienie