PDF 3D z serią zdjęć

Cze wszystkim

Muszę zrobić plik PDF 3d w oprogramowaniu.

Problem, chcę wyjąć moją konfigurację rozstrzeloną z SW wybiera mi bezpośrednio konfigurację standardową.

Jeśli ktoś miałby sztuczkę, która idzie dobrze...

Dziękuję!

Witam

Myślę, że musisz ręcznie podzielić swój zespół (na przykład zmienić wiązania w kopii).

Niestety jest to długie i żmudne, ale osobiście nie znam innych metod.

Miłego dnia.

2 polubienia

Witam

Ze swojej strony, gdy nagrywam w 3D pdf przyjmuje aktywną konfigurację, w standardzie, rozstrzeloną itp.

Mały minus, jeden rekord na stan.

Wolę wysyłać pliki w formie edrawing do moich klientów, z linkiem do pobrania przeglądarki. Uważaj jednak, aby na wszelki wypadek wyłączyć tryb pomiaru.

Dziękuję wszystkim, ale nie wyobrażam sobie, żebym robił moje części jedna po drugiej, biorąc pod uwagę dość skomplikowany montaż ...

A z mojej strony nie zapisuje mojej obecnej konfiguracji, ale domyślną :/

Poczekam i zobaczę, czy istnieje cudowne rozwiązanie!

Dziękuję!

Witam

@SEPM.  Gerald : jak uzyskać plik PDF 3D z rozstrzelonym wydrukiem, ja też nie mogę tego zrobić.

Z góry dziękuję

1 polubienie

@ Kojot

Cóż, właśnie odkryłem, że w wersji Premium 2013 nie działa to !!!!!

Jako, że jestem uparty, zrobiłem hacka:

Zapisuję mój zespół jako part.sldprt, wybierając komponent, a nie powierzchnie, a następnie ponownie wykonuję widok rozstrzelony

Nie rozumiem natomiast, że w przypadku wersji z 2010 roku nie było potrzeby dokonywania tych manipulacji na moich wspomnieniach.

Podobnie jak José-acesa mam zespoły składające się z ponad 1000 części... Rozumiem więc, że może to być trudne.

Jeden z jego byłych kolegów odtworzył razem automat do gry, nagrywając zespoły w częściach.

Dużą zaletą są ograniczenia, a manipulacje tego typu znacznie się zmniejszają.

engrenage_intermediaire_-_bras_gauche.pdf
1 polubienie

Czy myślałeś i testowałeś format eDrawing? zapisując konfiguracje (w tym oczywiście konfigurację rozstrzeloną)

edrawing ma 2 duże zalety w porównaniu z pdf 3D:

- Możesz przesuwać części ręcznie w zależności od tego, co chcesz zobaczyć w swoim zespole i "złożyć wszystko razem" za pomocą ikony "Strona główna".

- możesz zapisać w rozszerzeniu ".exe" co zawiera oprogramowanie eDrawing wraz z plikiem, a osoba linkująca ten "exe" nie potrzebuje żadnej instalacji oprogramowania na swoim komputerze

i zastanawiam się, czy nie ma eDrawing na tablety: sprawdzić

1 polubienie

@ BBARRAND

Jest eDrawing iPad iPhone, ale nie wiem dla Androida

z drugiej strony plik PDF 3D nie jest odczytywany na iPadzie. 

W przypadku edrawings możemy napotkać kilka problemów:

.easm: odbiorca nie wie, jak zainstalować przeglądarkę pomimo wysłanego przez nas linku (nie jest nam do śmiechu, bo jeden z moich klientów jest taki)

.html można otworzyć zgodnie z określonymi warunkami przeglądarki internetowej (kompatybilna wersja lub nie, itp.)

.exe skończymy w spamie lub bezpośrednio wyrzuceni przez serwer WWW dużych grup (przynajmniej w St Gobain nie otrzymuje e-maili, które są aplikacjami)

Plik PDF 3D pozostaje najłatwiejszym formatem do odczytania w systemach Windows, Apple, Linux. Jest to więc wybór, którego nie narzucamy, ale który ułatwia wysyłanie, a zwłaszcza odbieranie....

@SEPM. Gerald

Podobno istnieje eDrawing Android:

http://www.edrawingsviewer.com/ed/edrawings-mobile.htm

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidworks.eDrawingsAndroid

w przeciwnym razie do transmisji pliku exe czasami przez zmianę nazwy pliku EXE na inne rozszerzenie lub przez spakowanie, lub przez Mailbigfile (pobierz) możesz przekazać serwery sieci Web