Witam
Czy w PDM można utworzyć mapę według kategorii, a nie według rozszerzenia pliku? W moim przypadku w tym samym folderze w repozytorium mam 1 plik PDF (kategoria A z kanałem informacyjnym powiązanym z tą kategorią A) i 1 plik PDF (kategoria B z kanałem innym niż kategoria A). Pliki PDF w tym samym folderze mają różne właściwości i muszę mieć różne mapy plików (w edytorze map mogę ustawić rozszerzenie pliku tylko tak, aby moje 2 pliki PDF miały tę samą mapę danych).
Czy masz rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Witam
Możesz mieć tylko jedną kartę na folder przechowywania plików (możliwa jest jedna karta na rozszerzenie, ale nie kilka kart dla tego samego rozszerzenia pliku).
Może pobawić się mapą, pobierając stan przepływu pracy (jeśli są różne) lub kategorię, aby wyświetlić informacje zgodnie z zawartością tych danych i ukryć resztę (z logiką poleceń).
Jeśli stany przepływu pracy są takie same, nie ma innego wyjścia, jak tylko zarządzać plikami w dwóch różnych folderach w celu zastosowania różnych kart.
Witam
Dziękujemy za Twoją opinię.
Próbuję stworzyć logikę poleceń, aby ukryć dane zgodnie z moją kategorią, jednak napotykam kilka problemów (patrz obrazy na PC):
- Utworzyłem obszar edycji, w którym chcę wyświetlić specjalną wartość (tutaj Kategoria). Ta wartość (w moim przykładzie INSPECTION) nie zwiększa się na mojej karcie danych połączonej z plikiem (w przeciwieństwie do wartości w tekście statycznym). Jak sprawić, by pojawił się po zarchiwizowaniu go po raz pierwszy (podobnie jak pole tekstowe)? Czy muszę zainicjować tę zmienną podczas pierwszego przejścia (co nie miałoby sensu, gdybym musiał wypełnić swoją kartę na pierwszym etapie przepływu pracy)?
- Drugi punkt: ten obszar jest nadal widoczny pomimo tego, że odznaczę opcję " Pokaż na mapie danych ". Czy masz pojęcie o tym problemie? I czy możesz mi powiedzieć, jaka jest różnica w stosunku do " Pokaż w Eksploratorze"... › ?
Z góry dziękuję
Witam
Czy w przypadku zmiennej, która nie jest odświeżana, próbowałeś zaznaczyć " Zamień domyślne " na samym dole menu edycji karty danych?
Jeśli chodzi o drugi punkt, oczywiście nie mam tej samej wersji PDM co Ty (jestem w 2020 roku), więc nie mogę Ci pomóc, ponieważ nie mam nawet w domu pola " Pokaż na mapie danych ".
Z drugiej strony mogę powiedzieć, że " Pokaż w Eksploratorze " pozwala aktywować lub nie wyświetlanie w prawej części zakładki Podgląd:

W każdym razie zalecane @Cyril_f skorzystanie z menu Command/Command Logic po wybraniu pola i spełnienie warunków, które pozwalają na ukrycie lub nazwanie danego pola. W tym miejscu możesz stwierdzić, czy pole powinno być ukryte zgodnie z jego kategorią (jeśli rozwiązałeś pierwszy punkt powyżej).
Witam
W przypadku wyświetlenia parametru na mapie, to znowu tłumacze narzędzia, którzy tam byli, wykonali m... (Programiści oprogramowania...)
Zrzut ekranu pomocy dotyczy interfejsu klienta Web2
Poprawiony tekst wywołuje wewnętrzne dane do PDM, jeśli tworzysz zmienną, musisz ją zmapować, ale nie sądzę, aby było to konieczne.
Jak @romain_jouanny mówi, mówię o logice poleceń, która pozwala na ukrycie elementów mapy (zobacz też ich zmianę na tylko do odczytu, aby nikt nie mógł nic wprowadzić)