Oto mój problem, na poziomie sprzętu komputerowego mojego BE nastąpiły zmiany dysku twardego wraz ze zmianą nazwy komputera.
Były jednak pliki, które nadal były wyodrębnione na tych dyskach. Problem polega na tym, że nie jesteśmy już w stanie "cofnąć archiwizacji/archiwum" plików, nawet w panelu administracyjnym.
Czy istnieje narzędzie PDM lub konkretna manipulacja, którą należy wykonać, aby rozwiązać ten problem?
O ile mi wiadomo, jedynym wyjściem jest cofnięcie ekstrakcji z innej stacji roboczej niż ta, na której dysk/nazwa została zmieniona za pomocą konta admin (dodatkowe prawo do dowolnego profilu administracyjnego, który mógł zostać zdefiniowany później).
W zamówieniach przedpremierowych Twojego serwisu informacyjnego dobrze byłoby poinformować ich o tym problemie i upewnić się, że wszystko jest zarchiwizowane przed dokonaniem najmniejszych zmian na stacjach roboczych. Każdy wyodrębniony plik jest czysto lokalny i nieznany serwerowi, a zatem zostaje utracony w przypadku wymiany. Ważne jest również, aby mieć regularne reguły meldowania (korzystaj z funkcji zamiany wersji, aby uniknąć niekontrolowanej rozbudowy bazy danych)
Dodam, że osobiście robię globalne przeszukiwanie całej bazy danych z argumentem tylko "zobacz rozpakowane pliki" Wysyłam więc e-mail do użytkowników z listą ich plików do zarchiwizowania I to przy każdej zmianie PDM