PDM - sejf dołączony - brakujące informacje

Witam

jeden z moich użytkowników musiał wykonać złą robotę, ponieważ nie może teraz otworzyć bagażnika PDM.

Próbowałem odinstalować, a następnie ponownie zainstalować oprogramowanie.

Gdy chcę skonfigurować widoki - znajduję serwer, ale nie pozwala mi zaznaczyć pola, aby wybrać magazyn.

Jest to odnotowane w kolumnie "załączony"; brakujące informacje"

jak poprawnie odinstalować PDM, aby poprawnie przerobić konfigurację?

Z góry dziękuję

pdm.jpg

Miałem ten sam problem ze stacją roboczą klienta

Odinstalowałem klienta  PDM z programów, zmodyfikowałem instalację solidworks, odznaczając klienta pdm.

następnie zainstaluj ponownie klienta PDM ze źródeł instalacji znajdujących się w folderze "swpdmclient" na instalacyjnej płycie DVD.

I stwórz nowy widok lokalny

http://help.solidworks.com/2017/French/EnterprisePDM/ItemExplorer/t_Vault_View_Creating.htm

Pozdrowienia 

Witam

Mam ten sam problem, ale odinstalowanie i ponowna instalacja nie rozwiązuje tego.

Czy są jakieś ukryte pliki, klucz rejestru do usunięcia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam

Rzeczywiście, miałem wsparcie przez telefon, aby rozwiązać mój problem

Usunęliśmy 3 klucze z nazwą naszego sejfu w rejestrze, a następnie uruchomiliśmy ponowną instalację oprogramowania.

Wszystko wróciło do normy. Radzę do nich zadzwonić, ponieważ rejestr to "wrażliwy" temat

Cdt

1 polubienie

Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną 3 klucze do usunięcia to:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SolidWorks\Applications\PDMWorks Enterprise\Databases\[VAULTNAME]
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\SolidWorks\Applications\PDMWorks Enterprise\Databases\[VAULTNAME]

HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\Applications\PDMWorks Enterprise\ConisioAdmin

Odinstalowanie widoku lokalnego jest czasami niewygodne, jeśli nie jest to ten sam użytkownik, który go pierwotnie utworzył.

Aby to zrobić, musisz zmienić nazwę twórcy widoku lokalnego, korzystając z tego samouczka: postępuj zgodnie z instrukcjami "Vault jest wyszarzony w ustawieniach widoku lokalnego"

https://www.inflow-tech.com/blog/2017/11/solidworks-pdm-local-view-basics-and-troubleshooting/