Cze wszystkim
Próbuję przenieść pliki za pomocą wysyłki, ale uderzam w ścianę.
Dziś nasze pliki są zapisywane w trzech folderach, które zawierają wszystkie pliki tego samego typu: PLAN, CZĘŚĆ i MONTAŻ (dla nas architektura historyczna, a nie zawsze praktyczna)
Chcemy pogrupować wszystkie pliki związane z odniesieniem (częścią, oprogramowaniem programowym i planem PDF itp.) w folderze o nazwie pochodzącej od tego odniesienia. Na przykład plik CP012539.sldprt jest przechowywany pod częścią wraz ze wszystkimi innymi sldprt. Chcemy zapisać go w folderze CP012539, z planem CP012539.slmdrw, CP012539.pdf PDF itp.
Za pośrednictwem wysyłki nie mogę ustawić tego przelewu automatycznie:
Pomiędzy klasycznym początkiem a końcem bloku wstawiłem następującą linię:
Ścieżka do pliku źródłowego: %PathToSelectedFile%
nowa ścieżka: C:\_COFFRE\PRODUCTION\Left(%NameOfSelectedFile%, 8)\%NameOfSelectedFile%
Teoretycznie Left(%NameOfSelectedFile%, 8) daje mi referencję do pliku, wyodrębnioną z nazwy pliku źródłowego, bez jego rozszerzenia, i doszedłem do wniosku, że umieszczając go w ramce za pomocą \, zamieni się on w folder.
Następnie, klasycznie, %NameOfSelectedFile% odwołuje się do nazwy pliku źródłowego, która jest zachowywana.
Z tym, że gdy uruchamiam to zadanie, przenosi mój plik źródłowy (jak na razie jest dobrze), ale bez tworzenia folderu, a co gorsza, usuwania jego rozszerzenia!
Jeśli tylko spróbuję utworzyć folder z podobnym kodem, działa to dobrze.
Pb, nie mogę przesyłać w nim plików automatycznie (musiałbym przepisać kod dla każdego odwołania....)
Ktoś ma jakąś wskazówkę?