Witam
Przede wszystkim chciałbym, aby zgłosiły się osoby, które korzystają z PDM Workgroup.
Mam mały problem i chciałbym wiedzieć, jak pracują osoby korzystające z PDM Workgroup?
Do poprawek używaliśmy kopii roboczych:
Kiedy umieszczasz plan w przechowalni, umieszczasz wersję A, a podczas ponownej archiwizacji domyślnie używasz kopii roboczej, więc oferowała ona A+.
Problem: jeśli zarchiwizujesz wersję B, wersja A+ zniknie!
W ten sposób otrzymujemy przestarzałą część, plan lub zespół w wersji A!
Nie jest możliwe użycie PDM do aktualizacji domyślnego pliku: oferuje on albo kolejną wersję podstawową (A => B), albo wersję kopii roboczej A+, która zostanie później usunięta (więc odpowiada to bardziej wersji B- niż wersji A+!).
Tak więc za każdym razem, gdy drobne zmiany są archiwizowane, każda część musi zostać zmieniona ręcznie, aby nie wprowadzała następnej wersji!
Teraz mój problem :
Większość plików, które obecnie znajdują się w repozytorium, znajduje się w kopii roboczej (A+, B+, itd.), ale jeśli zarchiwizujemy kolejną wersję podstawową, kopia robocza zostanie usunięta !
Czy za pomocą makra można zmodyfikować wszystkie elementy repozytorium, które są w wersji kopii roboczej dla poprzedniej wersji podstawowej, i to bez ponownej archiwizacji 7000 plików w tym przypadku !
Dziękuję tym, którzy mogą mi dać kilka wskazówek.