Grupa robocza PDM i kopia robocza (PDMWorks SolidWorks Add-in)

Witam

Przede wszystkim chciałbym, aby zgłosiły się osoby, które korzystają z PDM Workgroup.

Mam mały problem i chciałbym wiedzieć, jak pracują osoby korzystające z PDM Workgroup?

Do poprawek używaliśmy kopii roboczych:

Kiedy umieszczasz plan w przechowalni, umieszczasz wersję A, a podczas ponownej archiwizacji domyślnie używasz kopii roboczej, więc oferowała ona A+.

Problem: jeśli zarchiwizujesz wersję B, wersja A+ zniknie!

W ten sposób otrzymujemy przestarzałą część, plan lub zespół w wersji A!

Nie jest możliwe użycie PDM do aktualizacji domyślnego pliku: oferuje on albo kolejną wersję podstawową (A => B), albo wersję kopii roboczej A+, która zostanie później usunięta (więc odpowiada to bardziej wersji B- niż wersji A+!).

Tak więc za każdym razem, gdy drobne zmiany są archiwizowane, każda część musi zostać zmieniona ręcznie, aby nie wprowadzała następnej wersji!

Teraz mój problem :

Większość plików, które obecnie znajdują się w repozytorium, znajduje się w kopii roboczej (A+, B+, itd.), ale jeśli zarchiwizujemy kolejną wersję podstawową, kopia robocza zostanie usunięta !

Czy za pomocą makra można zmodyfikować wszystkie elementy repozytorium, które są w wersji kopii roboczej dla poprzedniej wersji podstawowej, i to bez ponownej archiwizacji 7000 plików w tym przypadku !

Dziękuję tym, którzy mogą mi dać kilka wskazówek.

Witam

PDM Workgroup^ to "stare" oprogramowanie, ale postaram się znaleźć dla Ciebie kogoś, kto może Ci pomóc.

Cóż, z wielkimi mostami, które nadchodzą, prawdopodobnie potrwa to trochę dłużej,

Ale pozostań online!

Witam

Obejściem problemu, aby rozwiązać problem (jeśli dobrze go zrozumiałem), jest wyświetlenie listy wersji zaczynających się od czegoś innego niż A.

Na przykład 0, A, B, C, D...

Należy również ustawić PDMW tak, aby tworzył domyślną kopię roboczą.

Tak więc w pierwszym archiwum wersja wynosi 0+ i tak długo, jak nie poprosimy o następną wersję podstawową, pozostajemy na 0+.

Gdy dokument jest gotowy, po prostu poproś o następną pierwotną poprawkę, aby dokument był w wersji A.

Jeśli chodzi o "korektę" Twojej bazy danych, możliwe (ale korzystne) jest jej poprawienie za pomocą makra.

Programista może zaproponować Ci rozwiązanie.

Ale bądź ostrożny, poproszenie wydawcy o pomoc w przypadku awarii bazy danych stanie się skomplikowane.

Odpowiedź rballet jest rzeczywiście najbardziej odpowiednia: nie jest możliwe domyślne archiwizowanie do tej samej wersji, więc musisz ręcznie zmieniać wersję za każdym razem, gdy ją archiwizujesz!

W przypadku makr w PDM Workgroup nie ma API do zmiany, modyfikacji lub inkrementacji poprawek! To niemożliwe!

Dziękuję.