Odbywam staż na zakończenie studiów w małej firmie sprzedającej zbiorniki (aquatank) i moim zadaniem jest zaprojektowanie tych zbiorników.)
Znam wymiary płyt składających się na zbiornik, znam odstępy między poszczególnymi otworami.
Najpierw próbowałem zrobić otwory za pomocą asystenta wiercenia, ale kiedy zrobiłem powtórzenie części, aby uzyskać początek miski, otwory nie spadły przed nimi... Krótko mówiąc, był to fałsz.
Zobaczyłem, że istnieje sposób na projekcję szkicu, spróbowałem go i było gorzej, brakowało pionowych otworów na.
Krótko mówiąc, czy można wziąć prostokątną płytę, wywiercić ją, a następnie zgiąć? i na koniec powtórzyć ten kawałek, aby uzyskać zamkniętą średnicę?
bo w tej chwili jestem trochę zagubiony i naprawdę nie wiem, jak zrobić mój czołg...
Z góry dzięki,
jeśli nie jestem pewien, mogę jutro umieścić w Internecie zdjęcia istniejącego,
Tak, naprawdę nie rozumiem, do czego zmierzasz. Pomogłoby, gdybyś umieścił zdjęcia swoich potrzeb. Po tym czasie nadal zależy to od tego, z której wersji Solidwoków korzystasz, ponieważ wprowadzono modyfikacje niektórych funkcji blachy wraz z usuwaniem materiału.
Byłem na miejscu, myślę, że trzeba zrobić okucie z blachy, a następnie je rozłożyć, a następnie umieścić otwory za pomocą funkcji usuwania materiału, a następnie ponownie złożyć część i tam wszystko powinno być dobrze...
Blacha w samouczku jest wygięta pod kątem 360°, nigdy nie używałem blachy. Czy można go częściowo złożyć?
i z szansami
Mam nadzieję, że teraz jest to dla ciebie bardziej wyraźne.
Ta część jest błędna, kolczyki w ogóle nie są takie, jak powinny być (zrobiłam to z asystentką przekłuwania...), a kiedy robię próbę utworu... Otwory w różnych płytach nie są wyrównane.
wykonujesz szkic za pomocą Ø Int, a następnie przekształcasz go w blachę, podając grubość, a następnie wysokość elementu, wprowadzając współczynnik k równy 0,5. Następnie masz kawałek blachy, a następnie wybierasz krawędź części i rozkładasz ją, a następnie umieszczasz otwory i składasz jak w załącznikach.
Otóż znalazłem sposób na składanie i rozkładanie blachy.
Próbowałem jednak zrobić małe usunięcie materiału na rozłożonym, a następnie składam część i usunięcie materiału znika, w drzewie funkcji wydaje się wyszarzone, a kiedy anuluję usuwanie, ponownie rozwija część... dziwne :(