Wiercenie PG do dławnicy

Witam

Chciałbym wkręcić dławik PG7 w aluminiowy blok, problem polega na tym, że otwór PG7 nie istnieje w asystencie wiercenia, próbowałem go utworzyć w przyborniku, ale gdy chcę go użyć, podaje mi dane wiercenia, których nie znaleziono dla rozmiaru PG7.

Aby dodać wiercenie, skopiowałem standard całkowicie wyłączony i w dodanym przeze mnie prawym stukaniu uzupełniłem rozmiar, skok i średnicę.

Czy wiesz, czy mogę wyrzeźbić telegraficznie regał z nim jest gdzieś piercing i/lub jak stworzyć mój piercing.

Z góry dziękuję

Alternatywą byłoby utworzenie funkcji bibliotecznej. Jeden na rozmiar wiertła.

Ta funkcja miałaby w rzeczywistości funkcję "usuwania wytłaczanego materiału" przy średnicy wiercenia i adnotację gwintowania. W usuwaniu materiału wprowadź wymiar średnicy, zmieniając tekst na "PG7".

Witam.

Start, solidworks, narzędzia solidworks i parametr toolbox

Następnie kreatorze wiercenia, wybierz standard, rodzaj gwintowania

I natkniesz się na tabelę taką jak PDF, jeśli jest dołączona.

Kliknij dodaj i bądź ostrożny, jeśli nie chcesz umieszczać wartości

W pudełku będziesz musiał umieścić spację.

To powinno ci pomóc.

doc1.pdf
1 polubienie

oroux1, to jest dokładnie to, co zrobiłem, ale kiedy wracam do asystenta wiercenia solidworks i chcę użyć utworzonego gwintu, pojawia się komunikat "nie znaleziono danych wiercenia dla rozmiaru PG7"

Myślę, że za pierwszym razem, gdy spróbowałem, zrobił to samo ze mną.

Zapomniałem wspomnieć, że kiedy dodajesz wątek, musisz być na danych wątku.

i myślę, że musisz też zrestartować na stałe.

Subtelność była tam, musisz być w danych wątku i to działa, bardzo dziękuję

1 polubienie

Witam

Trochę spóźniłem się z odpowiedzią, ale której wersji Solidworks używasz?

Jestem na wersji 2012 i w kreatorze wiercenia w normie DIN i wpisuję "gwintowany otwór na osłonę" mam gwintownik PG7.

sw2012_pg7.jpg
1 polubienie