Jestem w trakcie projektowania klatki schodowej w Colimaçon i mam problem z wierceniem mojego wewnętrznego szybu i zewnętrznej podłużnicy.
Do mocowania moich kroków chciałbym wywiercić wał, ale nie da się użyć powtórzenia napędzanego krzywą do wiercenia, więc udało mi się, robiąc je jeden po drugim, jeśli ktoś zna technikę to jestem zainteresowany.
Zrobiłem tę samą technikę dla podłużnicy zewnętrznej i tym razem parkowanie sprawia, że moje kroki całkowicie znikają (i nie wykonuję jednocześnie żadnego wiercenia na podłużnicach zewnętrznych)
Muszę mieć wtedy problem z konfiguracją, bo właśnie edytowałem funkcję, dodałem trzecią dziurę między tymi dwoma, a jej odbudowanie nie pojawia się na moim powtórce
Tutaj tworzę swoje kolczyki przed próbą, wykonuję próbę z usunięciem materiału i przekłuciem, przekłucie jest dobrze powtarzane na gramofonach, ale nie na centralnej rurze, normalne, ponieważ powtarzam ciało, ale nagle związana z tym funkcja na ciele nie jest powtarzana. Ale jeśli zrobię drugie powtórzenie z tymi samymi parametrami, wybierając funkcję drill lub usuń, pojawia się komunikat o błędzie... Próbuję go znaleźć od tygodni i doprowadza mnie to do szału...
Właśnie zobaczyłem, że funkcja przekłuwania, którą odbudowałeś, to, którą zrobiłem ręcznie jeden po drugim, a nie powtórzenie.
Nie rozumiem natomiast, dlaczego kiedy chcę zrobić tę próbę, nie pozwala mi ona wybrać czoła rury dla styczności, podczas gdy pozwala mi to zrobić dla powtórzenia kroków... Na zdjęciu komunikat o błędzie
Właśnie zrobiłem test, mogę sprawić, że moje kolczyki powtarzają się po krzywej, używając moich pierwszych funkcji powtarzania, ale anulując powtarzanie ciała, więc spróbowałem zrobić powtórzenie ciała później i znowu nie mogłem wybrać czoła mojej rurki jako stycznej do mojego powtórzenia, Wygląda na to, że jeśli strona jest już używana jako podpora dla powtórzenia, nie jest możliwe użycie jej po raz drugi
Ale prawdą jest, że nie rozumiem, dlaczego w tym samym powtórzeniu nie możesz jednocześnie korzystać z funkcji ciała i funkcji, a zwłaszcza jeśli robisz powtórzenie ze stałą przestrzenią, tak że jeśli robisz to samo jeszcze raz, musisz się bawić, aby uzyskać, które spadną przed tobą...
Umówiłem się na bilet z Visiativ i nawet oni nie zdążyli mi odpowiedzieć.
"Nie rozumiem, dlaczego w tych samych powtórzeniach nie możemy jednocześnie korzystać z funkcji ciała i funkcji"
To normalne. Powtarza się albo pole z powiązanymi z nim funkcjami, albo funkcję, która będzie propagowana w pojedynczym polu. Filozofia tych dwóch prób nie jest taka sama.
Przyznam, że nieczęsto używam powtórzeń na krzywą, więc nie opanowuję tego dobrze. Za każdym razem muszę wyczuwać drogę, aby się tam dostać.