Przegrana ręka

Witam @ wszystkich

Na dole drzewa tworzenia znajduje się niebieski pasek, który po kliknięciu przekształca kursor w rękę, co pozwala niebieskiemu paskowi przejść w górę. Wtedy wszystko poniżej paska nie pojawia się już w modelu.

Działa dobrze w części, ale wcale nie w ASM.

Nie widzę, a może scenerii tego czegoś.
Nie pamiętam kto mi wytłumaczył jak zablokować ten pasek, aby rozjaśnić ASM (nie pamiętam manipulacji)

Krótki! Potrzebuję pomocy ;-) Z góry dziękuję.

Pozdrowienia

1 polubienie

Cześć Zozo

Niebieski pasek to odnośnik, w którym będziesz zarządzać swoim drzewem lub wznowić tworzenie 

Myślę, że to ten (żółty) pasek blokujący, o którym mówisz

Pozwala to na znacznie szybsze otwieranie części

zobacz ten link

https://www.visiativ-solutions.fr/comment-activer-la-barre-de-blocage-solidworks/

@+

1 polubienie

Cześć @gt22 

W domu jest niebieski na dole i żółty na górze, ale to nie jest ważne.

Próbowałem manipulacji samouczkiem, ale suchar działa" po

Ktoś mi powiedział, że mogę rozjaśnić komponent, blokując go żółtym paskiem, ale wydaje się, że to coś innego. Jest to niebieski pasek na dole, który nie chce się ruszyć.

Pozdrowienia

Cześć Zozo_mp,

Niebieski pasek jest tak zwanym "paskiem odzyskiwania".

Czy masz jakieś funkcje i/lub szkice w drzewie swojego zespołu ?

Pozdrowienia

1 polubienie

Żółty pasek jest zarządzany na poziomie pomieszczenia

Gdy twój kawałek jest gotowy, opuszczasz żółty pasek na dole, aby zablokować swój kawałek 

Pozwala mieć cały pokój, ale jest tylko wizualny, więc mniej ciężki, więc + szybki

Niebieski pasek to poziom przeróbek części lub zespołu 

O ile mi wiadomo, niebieski pasek nigdy nie może znajdować się powyżej żółtego paska

ponieważ żółty blokuje każdą kreację wysoko na nim

@+

1 polubienie

Cześć @Zozo_mp,

Z tego, co pamiętam, miałem już obudowę na części, to plik który był błędny (sniff),
Próby mogą być rebootowane/kontrolowane Q, a następnie zapisane jako,

Pozdrowienia

Cze wszystkim

@d.Roger: Tak, mam kilka funkcji, a nawet kilka części w ASM. 

@Pierre.S  robi mi to nawet na innych starszych ASM-ach. Lub nawet jeśli stworzę go szybko z dwiema oddzielnymi kostkami monet umieszczonymi w ASM

@gt22 to, czego nie rozumiem, to to, że działa na poziomie części, ale nie nadaje się do użytku w ASM.  Żółty i niebieski pasek świetnie sprawdzają się w trybie pokojowym.

Pewnie kwestia parametru, ale jakiego???????

Pozdrowienia

Małe przywrócenie ustawień ... Zwłaszcza, że prawdopodobnie zrobiłeś ich kopię zapasową zaraz po ich ustawieniu :-)

Pozdrowienia

Daniel

1 polubienie

Witam

Dla mnie niebieski pasek w zespole może być podniesiony tylko w przypadku usuwania materiału wykonanego bezpośrednio w zespole, ale z góry części i innych zespołów, które go tworzą.

Życzę Ci miłego dnia

barre_bleue.jpg
2 polubienia

Witam 

Niebieski pasek : "Pasek przeróbki" -> Umieść funkcje w części lub funkcje w zespole (usuwanie materiału, symetria, powtórzenia) w stanie usuwania

Żółty pasek : "Pasek blokujący" -> funkcji blokady, aby uniknąć błędów podczas modyfikacji, a funkcje są blokowane i nie są modyfikowane, koniec z przebudowami, dzięki czemu oszczędza się czas, dostępne w pokojach, 

Pasek odzyskiwania przełączy się w stan usuwania funkcji, a nie części, 

Mam nadzieję, że ci pomogłem, 

Miłego dnia 

5 polubień

Witam @ wszystkich

Szczególne podziękowania dla wszystkich, którzy odpowiedzieli, a zwłaszcza za dobre zróżnicowanie słownictwa "Pasek odzyskiwania i pasek blokujący".
@Daniel  w ustawieniach ... Zamierzam od razu zrobić kopię zapasową, ponieważ odkąd to zrobiłem, minęło dużo pieniędzy i pieniędzy! Dziękuję ;-)

Właśnie zdałem sobie sprawę, odpowiadając @Rim-b, że funkcja nie jest aktywna w ASM (chyba że istnieją specjalne warunki).

Nie wiem dlaczego zrobiłam sobie w głowie węzeł gordyjski, ale Wy zdecydowaliście ;-)

Dziękuję @theo.cuadrado za precyzję odpowiedzi i dodatkowe informacje na temat funkcji (usuwanie materiału, symetria, powtórzenia). Niestety, możemy wybrać tylko jedną odpowiedź, ale bardzo dobrze mi pomogłeś. Zaglądaj częściej na forum ze swoją dobrą wiedzą ;-)

Pozdrowienia

2 polubienia