Na dole drzewa tworzenia znajduje się niebieski pasek, który po kliknięciu przekształca kursor w rękę, co pozwala niebieskiemu paskowi przejść w górę. Wtedy wszystko poniżej paska nie pojawia się już w modelu.
Działa dobrze w części, ale wcale nie w ASM.
Nie widzę, a może scenerii tego czegoś. Nie pamiętam kto mi wytłumaczył jak zablokować ten pasek, aby rozjaśnić ASM (nie pamiętam manipulacji)
W domu jest niebieski na dole i żółty na górze, ale to nie jest ważne.
Próbowałem manipulacji samouczkiem, ale suchar działa" po
Ktoś mi powiedział, że mogę rozjaśnić komponent, blokując go żółtym paskiem, ale wydaje się, że to coś innego. Jest to niebieski pasek na dole, który nie chce się ruszyć.
Z tego, co pamiętam, miałem już obudowę na części, to plik który był błędny (sniff), Próby mogą być rebootowane/kontrolowane Q, a następnie zapisane jako,
@d.Roger:Tak, mam kilka funkcji, a nawet kilka części w ASM.
@Pierre.S robi mi to nawet na innych starszych ASM-ach. Lub nawet jeśli stworzę go szybko z dwiema oddzielnymi kostkami monet umieszczonymi w ASM
@gt22 to, czego nie rozumiem, to to, że działa na poziomie części, ale nie nadaje się do użytku w ASM. Żółty i niebieski pasek świetnie sprawdzają się w trybie pokojowym.
Dla mnie niebieski pasek w zespole może być podniesiony tylko w przypadku usuwania materiału wykonanego bezpośrednio w zespole, ale z góry części i innych zespołów, które go tworzą.
Niebieski pasek : "Pasek przeróbki" -> Umieść funkcje w części lub funkcje w zespole (usuwanie materiału, symetria, powtórzenia) w stanie usuwania
Żółty pasek : "Pasek blokujący" -> funkcji blokady, aby uniknąć błędów podczas modyfikacji, a funkcje są blokowane i nie są modyfikowane, koniec z przebudowami, dzięki czemu oszczędza się czas, dostępne w pokojach,
Pasek odzyskiwania przełączy się w stan usuwania funkcji, a nie części,
Szczególne podziękowania dla wszystkich, którzy odpowiedzieli, a zwłaszcza za dobre zróżnicowanie słownictwa "Pasek odzyskiwania i pasek blokujący". @Daniel w ustawieniach ... Zamierzam od razu zrobić kopię zapasową, ponieważ odkąd to zrobiłem, minęło dużo pieniędzy i pieniędzy! Dziękuję ;-)
Właśnie zdałem sobie sprawę, odpowiadając@Rim-b, że funkcja nie jest aktywna w ASM (chyba że istnieją specjalne warunki).
Nie wiem dlaczego zrobiłam sobie w głowie węzeł gordyjski, ale Wy zdecydowaliście ;-)
Dziękuję @theo.cuadradoza precyzję odpowiedzi i dodatkowe informacje na temat funkcji (usuwanie materiału, symetria, powtórzenia). Niestety, możemy wybrać tylko jedną odpowiedź, ale bardzo dobrze mi pomogłeś. Zaglądaj częściej na forum ze swoją dobrą wiedzą ;-)