Wydajność graficzna SW2019

Dobry wieczór, kto testował nową wydajność graficzną w SW 2019? Osobiście zrobiłem kilka testów z M4000 i są one bardzo jednoznaczne, czy jestem jedyny?

Zobacz tutaj implementację (w wersji beta):

https://www.visiativ-industry.fr/performances-graphiques-solidworks-2019/

Witam

Nadal jestem na SW2017, ale patrząc na film, wydaje się, że jest trzymany w kącie na przyszłą migrację...

Pozdrowienia

Witam

Z NVIDIA Quadro Pro P2000 (HP) mam lepszą wydajność z SW 2019.

Na dużym złożeniu, którego nie mogłem w pełni wyświetlić, a tym bardziej przesunąć podzespołów w trybie elastycznym: w wersji 2019 wszystko działa.

Nadal mam gówno (dość duże z super dziwną wadą wyświetlacza, której nigdy wcześniej nie widziałem) i poprosiłem infolinię Visiativ o przyjrzenie się PB (ponieważ mam umowę serwisową).

Z drugiej strony nie można korzystać z RX i testu wydajności. Ponieważ jest to sztuczka, której nigdy nie używam, nie nalegałem.

Pozdrowienia

Nie mogę się doczekać, aby zainstalować SW 2019 w celu tego ulepszenia.
Zanim to zrobimy, czekamy na dodatek SP2. Powinien być dostępny w przyszłym miesiącu.

Demonstracje na Connect były przekonujące

Witaj Remrem

Uważaj jednak, aby w niektórych przypadkach nie być zbyt optymistycznym.

Solidworks zawsze był bardzo dobry we wszystkim, co jest podzespołem lub statycznym meta-zespołem. Z drugiej strony, gdy tylko robiłeś lub robiłeś kinematykę z elastycznymi podzespołami, pojawiały się problemy. Niektóre można ominąć, inne nie.

Obiektywnie rzecz biorąc, poprawiło się to w wersji 2019 , ale nie całkowicie w przypadku elastycznych podzespołów.

Na chwilę obecną w bardzo dużym zespole byłem zmuszony zmienić status z elastycznego na sztywny dla wszystkich podzespołów z wyjątkiem dwóch lub trzech. Z tylko jednym elastycznym podzespołem działa, ale powyżej dwóch lub czterech robi bałagan.

Tak więc w porównaniu z modelami z 2017 i 2018 roku mogę otwierać większe zespoły i szybko obracać je we wszystkich kierunkach bez szarpnięć: czego wcześniej nie mogłem zrobić.
ALE musisz mieć kilka sztuczek Siuksów, jeśli  chcesz mieć jeden lub więcej podzbiorów w dużym zespole z aktywną funkcją elastyczną.

Hugh!! Bardzo przebiegły, ale elastyczny Siuks z Białej Chmury: On  ;-)

1 polubienie

Nie stanowi to większego problemu, ponieważ tryb elastyczny powinien być używany tylko tymczasowo, aby sprawdzić, czy nie ma mechanizmu lub zakłóceń podczas animacji. Następnie zaleca się powrót do trybu "sztywnego".

Mówiłem bardziej o wydajności graficznej, która została znacznie poprawiona zarówno w montażu, jak i rysunku

Zawsze tyle samo humoru Zozo ;)