Chciałbym zainstalować licencję SW 2016, którą udostępnia mi szkoła średnia, ale nie jestem pewien, czy mam niezbędne umiejętności...
Mam NOWY laptop z systemem Windows 10 64bit i 4 GB pamięci RAM, czy to wystarczy?
Dziękuję za odpowiedź
Chciałbym zainstalować licencję SW 2016, którą udostępnia mi szkoła średnia, ale nie jestem pewien, czy mam niezbędne umiejętności...
Mam NOWY laptop z systemem Windows 10 64bit i 4 GB pamięci RAM, czy to wystarczy?
Dziękuję za odpowiedź
Dobry wieczór, spójrz na ten link, masz wszystkie informacje.
https://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html
Ale z naszego doświadczenia wynika, że jedynym punktem, który często blokuje, jest karta graficzna.
Ta karta graficzna, wbrew temu, co wielu myśli, nie musi być ultra-mocna, wystarczy, że będzie kompatybilna.
Jeśli nie wiesz, jaki typ karty masz na swoim komputerze, zainstaluj bezpłatne narzędzie Speccy. Dowiesz się wszystkiego o Twojej konfiguracji.
Informuj nas na bieżąco :-)
Pozdrowienia
Witam
Trudno odpowiedzieć w ten sposób.
- Windows 10 64-bitowy NOWOŚĆ: tak, ale czy to rodzina czy pro?
- 4GB pamięci RAM: może być trochę ciasno, zwłaszcza, że domyślam się, że nie będzie na nim tylko Solidworksa.
-Procesor?
-Karta graficzna? (potrzeba zależy od zamierzonego zastosowania dla Solidworks)
A przede wszystkim:
- Do czego służy Solidworks? (proste części i zespoły, powierzchnia itp. ...)
Dla mnie myślę, że jest naprawdę za blisko, prawdopodobnie się odwróci, ale stamtąd muszę nad tym popracować!!
Pozdrowienia
Nie złość się d.roger, mówimy o licencji używanej w szkole średniej. Nie zamierzamy prosić ich o zrobienie kompletnej maszyny.
Myślę, że to musi minąć, jest blisko tego, co mam w domu. Oczywiście, nie będzie to transcendentne, ale trzeba to zrobić, aby stworzyć kawałek, mały zespół składający się z około dziesięciu części.
Często ten typ maszyny ma kartę graficzną zorientowaną na gry, która nie wie, jak współpracować z oprogramowaniem, w przeciwieństwie do chipsetu graficznego zintegrowanego z płytą główną. Musisz więc dojść do tego, że gdy używasz SW, aby wyłączyć kartę GeForce i wymusić chipset Intela.
Witam
@stefbeno, nie denerwuję się i jeśli tak to zostało odebrane, przepraszam, zadałem tylko kilka pytań, aby lepiej zrozumieć potrzebę i tym samym postarać się udzielić odpowiedzi jak najbardziej zbliżonej do potrzeby.
Pozdrowienia
Bez obaw, to był drugi stopień, na tym forum brakuje buźek.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, i tak zdecydowałem się go zainstalować, ponieważ go potrzebuję i zobaczymy, w końcu to tylko do modelowania mojego małego projektu biznesowego, nie zajdzie zbyt daleko...
Powodzenia