Witam wszystkich, czy macie jakieś szczególne urządzenia peryferyjne (klawiatura i mysz), które moglibyście polecić do uruchomienia programu Inventor?
tylko po to, żeby wiedzieć, czy dana klawiatura lub mysz zmieniłaby Twoje życie ;-)
Dziękuję
Renaud
Witam
Mysz z kilkoma lepiej skonfigurowanymi bontonami może zaoszczędzić czas, to na pewno.
Jestem też fanem łatek na klawiaturę.
W rewolucyjnym stylu są myszy 3D od 3D connection (SpaceMouse lub Space Navigator), ale nie każdemu to odpowiada (mam jedną w szafie...), a adaptacja zajmuje dość dużo czasu, myślę, że kiedy jesteś przyzwyczajony do klasycznej myszy do nawigacji w 3D.
3 polubienia
Miałem klawiaturę i mysz, które były bardzo proste, gdy używałem... Nie pamiętam zbyt wiele, ale wydaje mi się, że kółko było nawet bezużyteczne (rzecz oparta na F4 + ruch myszy do obracania i powiększania)
Krótko mówiąc, nic złego :)
2 polubienia
Witam, bez względu na sprzęt, na ogół dostosowujemy się, a nie próbujemy dostosować sprzęt, ponieważ jest za długi i wtedy na innym komputerze niekoniecznie będziemy mieli ten sam sprzęt.
Pozdrowienia
Ps: Ja też jestem fanką skrótów!
2 polubienia
Witam
w projektowaniu 3D mysz 3D przynosi plus. Następnie, jeśli nie chcesz płacić minimum 90 € za mysz, możesz skrócić klawiaturę. W ten sposób działa to bardzo dobrze.
Osobiście testowałem myszkę 3D, jest dobra, ale trzeba ją kupić od początku. Kiedy jesteś przyzwyczajony do robienia tego na klawiaturze przez długi czas, idzie to samo.
1 polubienie
Witam
Osobiście przeszedłem z sidewindera X7 od Microsoftu na g502 od logitech, który bardzo polecam (90€ w sklepie)! Obsługa jest natychmiastowa dzięki wielu przyciskom.
Jedynym minusem jest to, że koło ruletki jest zbyt czułe, ale możliwość jego nacięcia...
Do klawiatury wziąłem bluestork keyz#2 (około 40€) z dobrym naciśnięciem po bokach, aby używać skrótów klawiaturowych.
I tak, wygoda jest ważna ;-)!
Miłego dnia
Rzymski
Mam wszystko w standardzie i w porządku, dziękuję za Twój wkład ;-)