Prostopadłość czołowa i sworzeń

Witam, mamy pytanie dotyczące prawidłowego wymiarowania do użycia na rysunku.
Mieliśmy kilka części, dla których nie wiedzieliśmy, jak wycenić, najnowsza to część równoległościanowa, która jest ustawiana na miejscu za pomocą sworznia + rowka, a następnie przykręcana (bardzo klasyczna do tej pory, patrz na zielono poniżej obudów sworzni). Potrzebujemy, aby czerwona strona poniżej była prostopadła do wirtualnej osi przechodzącej przez środek dwóch mieszkań (zielona oś)

Jedynym sposobem na zacytowanie, które znaleźliśmy, jest zrobienie tego, co poniżej

W tym przypadku może się to udać, ale wolelibyśmy użyć odwrotnej logiki, tj. że czerwona strona jest powierzchnią odniesienia i znaleźć sposób, aby wskazać, że oś przechodząca przez środek H7 i środek rowka jest prostopadła do czerwonej ściany.
Jeśli masz jakieś pomysły, jesteśmy zainteresowani!
W załączeniu znajduje się dokument, o którym mowa.
Klasa A+

Przykład.SLDPRT (141,8 KB)

Witam

Myślę, że zrobiłbym coś takiego
image

Nie mam wymiarów (leniwy, żeby to dokładnie przerysować) ... ale poza tym myślę nawet, że zrobiłbym to dla twojej oceny
Umieszczasz swoją twarz w stosunku do swojego podłużnego, a następnie lokalizację swojego Ø8H7 w odniesieniu do tych dwóch odniesień.

Tak więc twój H7 jest umieszczony w stosunku do twojej twarzy ORAZ twojego podłużnego

Witam

Dla mnie czerwona strona byłaby twoim głównym punktem odniesienia A
Twój podłużny B jest prostopadły do A
Twój otwór C jest umieszczony symetrycznie w stosunku do podłużnego B (środkowa płaszczyzna wyodrębniona z 2 ścian podłużnego)

W prezencie fragment Cetim memento (Memento_ISO_2018_FR Tolerancja) dla symetrii (podobne problemy, ale nie w tym samym porządku ważności co ty):