Dzień dobry, panie i panowie.
Szybko przejdę do sedna sprawy:
Czy możliwe jest tworzenie (np. spawanych profili konstrukcyjnych) niestandardowych plików standardów dla Kreatora wierceń, w których mogę tworzyć własne konfiguracje/kształty wierteł?
Dam ci konkretny przypadek, abyś mógł podążać za mną:
Podczas projektowania decyduję się przejść od " prostego " otworu do wkładki, więc muszę usunąć wiercenie, narysować szkic z sześciokątem i ponownie przymocować do niego ze wszystkimi problemami, które to reprezentuje.
Na jednym dołku jest to dopuszczalne, ale kiedy zaczynasz przekraczać 5 lub 6 dołków... Próba przez mękę 
Gdybym mógł po prostu użyć kreatora wiercenia, aby wybrać moje standardowe " wiercenie na zamówienie " > " wkładki sześciokątne " > " M8 ", nie tylko nie musiałbym już tego wszystkiego śledzić, ale jest też duża szansa, że moje ograniczenia by się nie zgubiły (myślę, że w tej kwestii jestem trochę łatwowierny).
Poszperałem trochę w moim kąciku, ale te standardowe pliki wydają się dość niedostępne.
Jakiś pomysł? Dziękuję.
Pliki można w mniejszym stopniu dostosowywać.
Możesz zmienić wymiary, ale nie kształt i nie dodawać nowych typów wierceń.
Aby zmienić parametry przybornika:

Następnie pomoc przy wierceniu:

Zwykle konieczne jest skopiowanie standardu, aby można go było później dostosować.
Więc dla sześciokątnych wstawek, dla mnie jest to gotowane pod tym asystentem, musisz odwołać się do funkcji bibliotecznej i ponownie ograniczyć. Nie ma innego wyboru.
1 polubienie
Już w przypadku płytki Hexa jest to zrobione, ponieważ jeśli spojrzysz na to, co funkcja asystenta robi podczas wiercenia, jest to usuwanie materiału na obrót.
2 polubienia
Witam
Najprostszym sposobem jest z pewnością przejście przez zaawansowane wiercenia:

Możesz więc układać w stos mniej więcej to, co chcesz, w żądanej kolejności i z żądanymi wymiarami:
2 polubienia
Nigdy nie patrzyłem na tę funkcję, przyjrzę się jej bliżej...
Aby umieścić tego rodzaju funkcję, przechodzimy przez bibliotekę funkcji i przeciągamy i upuszczamy, dzięki czemu jest łatwa w użyciu. Ale nie dostaniesz z tego stołu do przekłuwania.