Dostosowywanie dziennika projektowania

Cze wszystkim

Odkrywam funkcję dziennika projektowego, który jest pełen obietnic, jeśli chodzi o historię projektowania części.

Ale jego układ jest szczerze mówiąc brzydki od samego początku, dodanie obrazu w trybie automatycznym jest szczególnie brzydkie i chciałbym dodać do niego kilka właściwości.

Oryginalne szablony znalazłem tutaj:

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\Journal.doc

I wskazałem na nowy szablon w Opcja/Lokalizacja pliku\Szablon dziennika projektowania

Pb, nawet jeśli usuniesz szablony w oryginalnym folderze, SW nie będzie szukał nowego tam, gdzie go zdefiniowałem.

Przechodząc do prtdot i modyfikując dziennik, znajduję swoje zmiany podczas otwierania nowej monety. Ale chcąc odtworzyć tę samą modyfikację na asmdot, nie ma mowy, SW mówi mi, żebym nie szukał pliku. Włożyłem więc journal.doc z powrotem do oryginalnego folderu i teraz jest OK, zestaw może mieć swój dziennik.

A więc kończę z:

• Piękny szablon, który jest bezużyteczny, ponieważ nie jest używany przez oprogramowanie :sob:
  • PRTDOT, który ma swój pamiętnik wewnętrznie zapisany (i który dlatego wydaje się nie wskazywać na nic)
  • asmdot, który wskazuje tylko na oryginalny folder SW.

Ta historia jest szalona.

Gdy ten problem zostanie rozwiązany, będę musiał wymyślić, jak wskazać właściwości oprogramowania, aby wyświetlić je na stronie tytułowej...

Jeśli ktoś ma pomysł, jak się z tego wydostać, jestem zainteresowany, wyrwę te małe włosy, które mi pozostały na tej piekielnej rzeczy.

Robimy postępy.

Zmieniając nazwę nowego szablonu dokładnie tak, jak stary Journal.doc (głupio zmieniłem jego nazwę), działa on w asemblerze. :partying_face:
Ale i tak nie do zabawy... Nie rozumiem, skąd prtdot weźmie swój szablon...

Założyć!

W prtdot usuń dziennik projektu, pojawi się on ponownie automatycznie, ale wtedy link zostanie wykonany poprawnie z szablonem wskazanym w opcjach oprogramowania.

1 polubienie