Dostosowywanie Edytora formularzy - SolidWorks

Witam

We właściwościach niestandardowych mojego modelu części dodałem kilka właściwości.

Gdy używam Edytora formularza właściwości, na liście właściwości mam tylko te właściwości, które SolidWorks oferuje domyślnie.

Właściwości dodane do szablonu nie są wyświetlane (patrz obraz)

Jak mogę dostosować edytor formularzy, aby domyślnie zawierał dodane dodatkowo właściwości?

0.jpg

Cholera, udało mi się to zrobić, nie wiedząc tak naprawdę dlaczego (zobacz obrazek, na którym możesz zobaczyć moje niestandardowe właściwości)

Może powinniśmy zamykać i otwierać SolidWorks?

Zamierzam zrobić kilka testów

0.jpg
1 polubienie

Cześć @ Alain

Jeśli utworzysz nowe funkcje w edytorze

Muszą one wziąć je pod uwagę

Tak więc po walidacji wystarczy ponownie otworzyć, aby rozważania były skuteczne

Uważam to za normalne , prawda?

@+ ................

2 polubienia

Witam alain, wiem, że dla lokalizacji plików (w opcjach)

ALBO MASZ TYLKO JEDNĄ ŚCIEŻKĘ, w przeciwnym razie solidworks faktycznie przyjmie ścieżkę domyślnie

formulaire_de_propriete.jpg

Osobiście posiadam specjalny folder w Mes_documents, w którym przechowuję wszystkie ustawienia SolidWorks. Pozwala mi to na zarządzanie wieloma wersjami SolidWorks (od 2011 do 2014) bez większych problemów.

Oczywiście przechowuję moje osobiste modele, moje mapy bazowe, moje bloki, ... a także moje właściwości, a także rekordy kilku formularzy właściwości (w tym samym folderze co właściwości, w przeciwnym razie to nie działa). Należy zauważyć, że nazwa pliku "propriétés.txt"  nie może być zmieniana, aby SolidWorks mógł go wykryć.

1 polubienie