Witam
Szukam wykresu strat na zginanie dla stali ocynkowanej, ponieważ kierownik gięcia mojej firmy mówi mi, że to nie to samo, co dla stali S235. Chciałbym wiedzieć, czy różnica jest znacząca.
Z góry dziękuję.
Witam
Szukam wykresu strat na zginanie dla stali ocynkowanej, ponieważ kierownik gięcia mojej firmy mówi mi, że to nie to samo, co dla stali S235. Chciałbym wiedzieć, czy różnica jest znacząca.
Z góry dziękuję.
Moim zdaniem różnica nie jest duża, ale możliwa (galva jest obróbką stali na gorąco i dlatego modyfikuje jej właściwości)
Z drugiej strony gięcie stali ocynkowanej ogniowo grozi złamaniem gavy, prawda? I nie sądzę, żeby to było wspaniałe.
Chyba że są to blachy ocynkowane elektrolitycznie, w takim przypadku różnica w stratach na zginaniu jest prawie zerowa.
Czy to w Twoim pudełku składamy blachę ?
W takim przypadku wykonaj próby z arkuszem 200/100 i zegnij 100 na jednej krawędzi
Zobaczysz swoją stratę na zakręcie
@+
Witam
Dziękuję za odpowiedzi.
Rzeczywiście, to w moim pudełku wyginamy blachy. Rozpoczęto testy w celu określenia strat.
Dowiem się również o charakterze zakupionych prześcieradeł.
Witam
Kiedy kontaktujesz się z producentem swojej maszyny do składania, powinieneś mieć dostęp do tabel zgodnie z materiałami. Wszystko, co musisz zrobić, to wprowadzić je w TopSolid. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, radzę skontaktować się z agencją, która zarządza Twoim sektorem, a oni znajdą rozwiązanie.
Miłego dnia
@+
Witam. Jak bardzo dobrze zauważa sbadenis, schylając się po gorącej galvie istnieje duża szansa, że galva źle zareaguje.