Witam wszystkich,
Pracuję w zespole 6 rysowników i wszyscy jesteśmy na SW z PDM. Wszyscy jesteśmy zorganizowani tak samo. Około rok temu zmieniłem komputer i od czasu ponownej instalacji pakietu SW+PSM, gdy tworzę plan lub to ja go waliduję (fragment czekający na walidację > dobry do realizacji), systematycznie tracę 3 informacje o kartridżach: skala / format / strona. Jeśli otworzę plan Fit for Execution w SW, informacje o 3 są tam i znikają pół sekundy po otwarciu planu.
Jeśli plan zostanie zatwierdzony przez kolegę, te trzy informacje wracają. Z pewnością nie są niezbędne do zrozumienia planu, ale nadal ważne jest, zwłaszcza dla dostawców, którzy potrzebują precyzji. W efekcie przestałem walidować plany i może to być problematyczne w okresach, gdy nikt inny nie może ich zatwierdzić.
Oto wkład z częścią testową w formacie pdf, zweryfikowany przez kolegę
Ten sam kartridż z otwartego planu w SW z moim komputerem
Sprawdziłem linki do szablonów kartridży i mam te same co moi koledzy. Uważamy, że jest konflikt z językiem, ponieważ mój program został zainstalowany po angielsku, a według firmy IT zatrudnionej przez mojego pracodawcę – który wykonał instalację – nie możemy zmieniać języka po fakcie, musielibyśmy całkowicie zainstalować program oraz PDM (pół dnia w odległości). Dodatkowo zaznaczam, że nie mogę samodzielnie nic zrobić w kwestii instalacji oprogramowania, ponieważ wszystko podlega administratorowi MDP, z którego może korzystać tylko menedżer IT mojego pracodawcy.
Ponadto, gdy sprawdzam ustawienia mapy w trybie niestandardowym, linie Skala / Format / Strona się nie pojawiają i nie da się ich dodać przez Edit List.
Nie wiem już, gdzie szukać i mam takie wrażenie, że jeśli ktoś wie, z góry dziękuję ![]()