Witam!
Na SW od 1 roku regularnie gubię referencje na moich montażach, gdy tylko zmodyfikuję część taką jak poniżej, gdzie ciasto skurczyło się o 2 mm wysokości, nakrętka, która jest przyciśnięta do tej pasty, traci swoje odniesienie. Czy to normalne? Czy nie ma gdzieś parametru, który rozwiązałby mój problem?
Dziękuję za pomoc!
Pytanie brzmi, w jaki sposób dokonałeś zmiany?
Jeśli jest to tylko zmiana strony, to nie jest normalne.
Z drugiej strony, gdy tylko zmodyfikujesz szkic, na przykład (zastąpienie jednej linii drugą nie jest niewinne), powinieneś spodziewać się tego rodzaju rzeczy.
2 polubienia
Witaj @a.chenot
To nie jest normalne, ale wszystko zależy od tego, czy masz takie samo odniesienie do łapy, czy nie.
Jeśli twój ASM zmieni swoje imię, jest to normalne, ponieważ myśli, że to nowa część i dlatego nie może znaleźć odniesienia do nogi.
Czy mógłbyś, nie pokazując części, jeśli jest poufna, przynajmniej zrobić nam zrzut ekranu drzewa tworzenia, a także powiedzieć nam, co robisz, aby zmienić grubość nogi.
Pozdrowienia
EDIT: Chciałbym usłyszeć od @stefbeno
Dziękujemy za @stefbeno i @Zozo_mp odpowiedzi!
Dokonałem tylko jednej modyfikacji już istniejącego wymiaru.
W drzewie szkic znajduje się w cieście 1, a następnie jest przesunięcie 2. Nie wiem, czy to robi różnicę.
Oto ekran.
Cóż, straciłem też innego refa i nawet sprawia, że czuję się bardzo dziwnie...
Poniżej ciasto widziane z drugiej strony.
Gdy chcesz wybrać daną twarz, twarz znika...
Chociaż istnieje przez resztę czasu.
Odsunięcie skutecznie powoduje utratę powierzchni (kilka ścian tworzących różne wiązanie, nazwa ściany i utrata naprężenia)
2 polubienia