W zespole spawanym mechanicznie nakładam kolory na rury, na poziomie korpusu (plus bycie + światło w warsztacie) Ale z każdą modyfikacją tuby, a nawet jej szkicu, gubię kolory, ale nie na wszystkich..., z drugiej strony zawsze te same tracą swoje kolory! Położyłam tylko jeden kolor, na poziomie ciała i nic więcej, bo przez chwilę zastanawiałam się nad priorytetami na poziomach wyglądu, ale to nie stamtąd pochodzi.
Występy na mechanicznie spawanych ludziach to piekło... Czy twoje "kolory" to wyglądy czy materiały? Sprawdź, czy to nie "stany wyświetlania" powodują bałagan.... Spróbuj je usunąć, jeśli ich nie używasz, lub przynajmniej nie łączyć ich. Sprawdź, czy nie masz dwóch nakładających się na siebie brył, czasami zdarza się to przy cięciach ukośnych (lub podczas wybierania szkiców konstrukcyjnych) użyj przezroczystości i/lub paska Wznów w górę (niebieskiego), stopniowo przesuwając elementy w górę, aby łatwiej je zidentyfikować.
To są pozory, a nie materiały Nie mam nakładających się obiektów i mam tylko jeden stan wyświetlania... Dziwne jest to, że nie wszystkie zestawy są podsłuchiwane, na niektórych kolory pozostają
Ale kiedy coś się psuje, to cały czas i zawsze w ten sam sposób Pozdrowienia
W tym przypadku poszedłbym bardziej w kierunku "Usuń pozory z asamblaży". Na głównym zespole, ale także na podzespołach.... Uwaga: Uważaj, aby użyć "Usuń", a nie "Usuń", nawet jeśli ten ostatni jest odwracalny (CTRL+Z), nadal jest ... gwałtowny. Pozdrowienia
Bez symetrii i powtórzeń, tylko grupy spawanych profili mechanicznych. Dziś po południu zrobiło mi to ponownie, ale teraz wszystkie ciała straciły swoje kolory zagadka.... lub błąd Klasa A+
Witam wszystkich, Wracam więc do mojego wpisu, bo odpowiedź znalazłam przypadkiem W rzeczywistości wystarczy odznaczyć pole "materiał transferowy" w funkcjach spawania mechanicznego.