Witaj społeczności, jestem nowym członkiem! Pomoc!!
Po raz kolejny mam problem, jestem bardzo sam, nie jestem już na umowie serwisowej i samodzielna aktualizacja jest zbyt kosztowna. Korzystam z oprogramowania SW 2014 SP4.
Problem polega na tym, że część blaszana utraciła swoje ostatnie modyfikacje. Gdy jest załadowany w tym samym czasie, co zespół, którego jest częścią, utracił swoje ostatnie modyfikacje. Bardzo dziwne. Jego data zapisu to 8 lutego, ale jego pojawienie się to koniec stycznia. Zmiany wprowadzone między tymi dwiema datami zostaną utracone. 8 lutego miała wszystkie modyfikacje, było dobrze. Dziś rano zastaję jego pojawienie się pod koniec stycznia. Przestarzałe zatem.
To pb już raz mi się zdarzyło. Musiałem ponownie wprowadzić utracone zmiany.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem? To szaleństwo!
Dziękuję każdemu, kto może mnie oświecić!
Zadam kolejne, bardziej ogólne pytanie, dotyczące aktualizacji SW 2014, która naprawdę sprawia mi zbyt wiele kłopotów (awaria, duże usterki...).
Miłego dnia
Daniel
Witam
Czy włączyłeś automatyczne zapisywanie monet??? Spójrz na swoje opinie, a jeśli nie, zajrzyj pod c==>czas, jeśli kiedykolwiek pojawi się kopia zapasowa twojego utworu...
2 polubienia
Dziękuję ac Cobra. Tak, jest włączony, pójdę i zobaczę. Ale anomalia pozostaje nierozwiązana, w jaki sposób plik może stracić swoje ostatnie edycje między dwoma otwarciami?
Może to tylko mały błąd, który został naprawiony w SP5. Sprawdź, czy możesz go znaleźć w sieci, ponieważ naprawia wszystkie błędy poprzednich wersji...
Witam
Taki pomysł przychodzi mi do głowy. Czy nie zapisałbyś swojego nowego elementu w innym folderze niż oryginalny?
Co oznaczałoby, że Twój oryginalny utwór nadal znajduje się w pierwszym folderze... A co za tym idzie, że potencjalnie Twój montaż zawsze będzie na to wskazywał?
W takim przypadku wystarczy ręcznie zmienić nazwę pierwszej części, a solidworks poprosi Cię o przejście i ponowne wskazanie odpowiedniego pliku podczas otwierania złożenia:)
3 polubienia
Cześć Coin 37, dziękuję za odpowiedź. Tak, mogło to być to, ale przeszukałem cały dysk twardy, żadnej innej części o tej samej nazwie...
Na tym samym zgromadzeniu kilka dni temu przydarzyło mi się coś niesamowitego. Zgromadzenie nie chciało już ratować się samo, ponieważ jedna z jego części nie chciała już sama się ratować. Nie można zapisać wiadomości. A w zbiorowisku część, o której mowa, była nadal widoczna, ale nieobecna na drzewie. A montaż nie miał wskazanych błędów (czerwony lub pomarańczowy).
Musiałem przerobić tę część i ponownie nałożyć wszystkie ograniczenia, które nagle przestały obowiązywać.
Pełen m... Tak to jest z moim SW. Nie możesz sobie wyobrazić, jak bardzo mam dość tego gównianego oprogramowania. Niesamowita strata czasu, podrażnienia, środki uspokajające...
Moja konfiguracja jest w porządku, pokazałem mój montaż "profesjonaliście" SW, który nie znalazł niczego nienormalnego.
Dzień dobry!
Oto Sp05 w wersji 64-bitowej, aby Cię zaktualizować
Załącznik został usunięty, ponieważ może być nielegalny...
2 polubienia
A oto jest w 32 bit
Załącznik został usunięty, ponieważ może być nielegalny...
2 polubienia
@ac, to nie moja sprawa, ale wydaje mi się, że dawanie SP5 komuś, kto był związany umową tylko do SP4, jest nieco nielegalne! Zarówno dla Ciebie, jak i dla tego, który może mieć problemy, jeśli kontroluje swoje oprogramowanie.
3 polubienia
Zawsze uważałem tę politykę za niedorzeczną. Oprogramowanie kosztuje krocie i jeśli nasza umowa kończy się przed datą wydania SP5, kończymy z niedokończonym oprogramowaniem.
To tak, jakby kupić nowy samochód z przebitymi wszystkimi czterema oponami.
2 polubienia
Nie twierdzę, że jest wręcz przeciwnie. @philippeB ... Ale to nadal nielegalne ;-)
2 polubienia
No dobra, nie wiedziałem!! Myślałem, że jeśli kupimy na to licencję, to będzie ona do SP5, ponieważ jest to nadal część zakupu dla wersji 2014...
Usuwam je od razu...
2 polubienia
I tak, w rezultacie Camexaspere utknął w SW14 SP4, podobnie jak ja z moim SW15 SP4, utknął z naszymi błędami. Nadal wydaje się, że jesteśmy w wersji beta. Jeśli chcesz mieć złote oprogramowanie, nadal musisz zapłacić.
Sprzedaż częściowo gotowego produktu po wysokiej cenie jest legalna.
(Mała tyrada w poniedziałek rano, to bezużyteczne, ale dobrze się czuje).
:)
3 polubienia
Postaramy się skupić na tym problemie utraty danych...
Nie sądzę, aby aktualizacja SP4->SP5 cokolwiek zmieniła w Twoim problemie.
Dość często zdarzają mi się błędy typu "nie można zapisać", jesteśmy zadowoleni, nie wiemy, który plik jest przyczyną problemu. Jest to losowy błąd, powiedziałbym, że jest bardziej związany z problemem z obciążeniem sieci niż z oprogramowaniem.
Czasem mamy problemy cały dzień, czasem nic.
Nasza metoda: zarejestruj część, która wydaje się powodować problemy, pod nową nazwą, a następnie zarejestruj ją ponownie pod właściwą nazwą.
Kiedy mówisz: "8 lutego miała wszystkie modyfikacje, było dobrze". Czy pamiętasz, jak wprowadzałeś modyfikacje, czy znalazłeś odbitkę? Jeśli jest to wydruk (nawet pdf, to jest to samo), czy nagrałeś ten utwór przed wykonaniem wydruku?
3 polubienia
Być może byłeś tylko do odczytu podczas ostatniej edycji
Nie widzę innego powodu...
1 polubienie
Witam
Bardzo dziękuję Ci, którzy mi odpowiedzieli! A zwłaszcza do ac Cobra, ale prawdą jest, że byłoby to nielegalne, myślę, że też! Uśmiech.
Chociaż, musisz się dowiedzieć, czy umowa licencyjna planuje ograniczyć się do pewnego poziomu aktualizacji? Ponieważ, nawet bez konserwacji, nadal masz prawo do korzystania z oprogramowania...
Czy dostawca oprogramowania może odmówić aktualizacji jednego ze swoich produktów, który zawiera... Ukryte wady?
Prawdą jest, że wszystko, co jest własnością oprogramowania, korzysta z praw, które pozornie zapewniają znacznie większą ochronę niż te, które rządzą "fizycznymi" produktami.
Firmy produkujące oprogramowanie powinny przynajmniej bezpłatnie naprawiać ukryte usterki.
Po tym czasie konieczność płacenia za poprawę wydajności i dodatkowe funkcje jest normalna.
Wszyscy, którzy są niezadowoleni z tej polityki DS, powinni się przegrupować!
Dobranoc
1 polubienie
Znowu odpowiadam Stefbeno. Dziękuję!
Tak, rzeczywiście były modyfikacje. Znalazłem ten artykuł datowany na 3 lutego, w automatycznych zapisach. Była już z edycjami, zmianami usuniętymi w pliku z 8 lutego. Halucynacji.
To jest duży błąd, zapłaciliśmy, to jedna z ukrytych wad.
Użyłem więc zapisu z 3 lutego o zmienionej nazwie i znalazłem swój kawałek.
Pracując z tą niedokończoną rzeczą pełną ukrytych wad, można czasem stracić długie godziny.
Pozdrawiam, Daniel.
2 polubienia
Lynkoa prosi mnie o zamknięcie pytania, ale... Nie mogę powiedzieć, że rozwiązałem swój problem, ponieważ pozostaje on nierozwiązany, pomimo życzliwości ludzi, którzy mi odpowiedzieli!
To część tajemnic SW, robaków, z których się naśmiewają, udając, że są numerem jeden!
Dziękujemy wszystkim, musimy kontynuować SW i brak szacunku ze strony DS...
Witam
Przychodzi mi do głowy pomysł, czy robisz kopię zapasową swoich plików na seveur?
Jeśli tak, musisz mieć codzienną kopię zapasową tego ostatniego, dzięki czemu możesz być w stanie znaleźć plik z 8 lutego.
@+
Witam
I przy największym zrządzeniu losu, czy to możliwe, że pracujesz z kilkoma osobami nad tym samym utworem.
Bo to ostatni zapisuje, kto ma rację. Jeśli zmodyfikujesz część, która jest otwarta w trybie tylko do odczytu przez współpracownika, zapiszesz, zamkniesz, twój kolega przejmie kontrolę, zapisze i zamknie podczas otwierania, to jest część, którą będziesz miał.
Niech Moc będzie z wami.
2 polubienia