Utrata menu kontekstowego oprogramowania w pliku części

Witam wszystkich,
z jakiegoś powodu nie mam już opcji " zmień nazwę, przenieś, spakuj i idź itp " w menu kontekstowym SolidWorks tylko w plikach części
Z drugiej strony jest obecny na zgromadzeniach i poselstwach
Próbowałem techniki opisanej poniżej, ale to nic nie zmienia

Jakiś pomysł?

Wesołych Świąt dla wszystkich
Hubert

Próbować bez gwarancji, że to zadziała...

Aby znaleźć opcje skrótów dla plików SolidWorks w Eksploratorze Windows, można zmienić nazwy rejestrów. Powinno to przywrócić opcję SolidWorks do menu prawego przycisku myszy dla wszystkich typów plików oprogramowania, niezależnie od tego, czy są to części, złożenia czy rysunki.

Jeśli to nie zadziała, masz inną opcję: dostosuj menu kontekstowe. Możesz to zrobić, klikając prawym przyciskiem myszy pliki części i wybierając " Dostosuj menu ". Ale jeśli jesteś typem, który chce szybko uzyskać dostęp do opcji " zmień nazwę, przenieś, spakuj i idź ", możesz otworzyć pliki części w SolidWorks i stamtąd przejść bezpośrednio do opcji menu kontekstowego.

Dobry wieczór

Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy część, właściwość, a następnie program domyślny i wybrać program uruchamiający Solidworks.

1 polubienie

Cóż, to nie działa...
dziękuję i tak

Witam

Naprawdę nie wiem, co masz na myśli...

W przeciwnym razie musisz spróbować naprawić oprogramowanie, przechodząc do panelu sterowania, a następnie oprogramowania i wybierz Solidworks, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy pamięć i napraw

Witam
musisz zainstalować lub ponownie zainstalować narzędzia plików SW

Witam i życzę wszystkiego najlepszego
Cóż, nie ma poprawy po wykonaniu manipulacji...
Suszę
Hubert