Jak wspomniałem w tytule, dziś rano zostało mi tylko okno do rysowania. Udało mi się przywrócić wiersz poleceń, a także właściwości, ale wszystko, co jest menu (plik, ustawienia, narzędzia itp.), a także linia, w której pojawiają się warstwy, narzędzia do zaznaczania itp., Nie można przywrócić.
Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy w polu sprawdzam pasek narzędzi, ale nic nie jest wyświetlane. A w opcjach systemu próbowałem wszystkiego, co mogłem, ale nic nie wróciło.
Ten problem występuje głównie podczas tworzenia nowego profilu interfejsu użytkownika lub zmiany niektórych dostosowań w DraftSight.
W tym stanie, ponieważ nie możesz przejść z menu Narzędzia > Dostosuj, uruchom polecenie CUSTOMIZE z wiersza poleceń. Jeśli wiersz poleceń nie jest widoczny, naciśnij CTRL+9
Teraz w oknie Dostosuj > Profile interfejsu użytkownika > Rozwiń profile interfejsu użytkownika i Sprawdź, który profil interfejsu użytkownika jest aktywny. Jeśli dowolny profil inny niż "Klasyczny domyślny" jest aktywny, aktywuj "Klasyczny profil domyślny" Jeśli dowolny domyślny przypadek klasyczny nie jest wyświetlany, możesz dodać nowy obszar roboczy, a następnie rozwiń sekcję paska menu poniżej. Kliknij zakładkę "Pokaż eksploratora menu" obok kolumny Pasek menu. Tutaj zobaczysz listę wszystkich elementów menu domyślnego w DraftSight . Wybierz jeden po drugim i przeciągnij go do komórki kolumny paska menu.
Jeśli menu rozwijane pozostaje puste, spróbuj wykonać następujące czynności:
"6. Okno dialogowe nie jest wyskakujące (Nowy, Otwórz, Zapisz, Eksportuj itp.)
Jeśli niektóre okna dialogowe, takie jak Nowy, Otwórz, Zapisz lub Eksportuj, nie są wyskakujące lub jeśli opcje okna dialogowego polecenia są wyświetlane w wierszu polecenia, a następnie Uruchom polecenie: DISPLAYDIALOGS, jeśli opcja Domyślna jest ustawiona na NIE, zmień ją na Tak.
Manu 67, po odinstalowaniu przez bibliotekę oprogramowania, nadal są pliki, ponieważ nie jestem ich właścicielem. Próbowałem wyczyścić apt-get, ale nie wiedziałem, jak znaleźć nazwę pakietu. Próbuję ponownie zainstalować, ale myślę, że to raczej prosta rzecz, która mi umyka.
Bart, dialogi wyświetlania były oczywiście TAK. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz, nie sądzę, żeby było jakieś rozwiązanie. Właśnie straciłem dzień pracy, po prostu muszę polować na nowe oprogramowanie kompatybilne z Ubuntu...