Witaj Społeczności,
Mam problem w mojej nowej firmie, rzeczywiście, podczas otwierania plików solidworks traci się typ wprowadzonej wcześniej części.
Mamy formularz właściwości z różnymi typami części.
Z wyjątkiem sytuacji, gdy otwierasz pliki z jednego komputera na drugi, musisz wracać do pokoi, aby określić typ.
Przykład: na moim zrzucie ekranu niebieski pokój do został wcześniej wypełniony przez mojego kolegę jako pokój typu na planie...
Czy ktoś wie, skąd to może pochodzić?
Z góry dziękuję
Witam
Klasyk: czy masz napis na części, gdy dokonujesz modyfikacji w zespole?
W zależności od ustawień oprogramowania (a jeśli masz EPDM), możliwe jest, że wprowadzisz modyfikacje w części, której nie możesz zapisać.
2 polubienia
Witam
Dziękujemy za Twoją opinię.
Kiedy zmieniam typ części i zapisuję, solidworks zachowuje ją w pamięci, ale mamy ten problem, gdy tylko udostępnimy pliki.
Czy może to wynikać z faktu, że nie jesteśmy dokładnie tym samym plikiem właściwości?
Witam;
Tak, konieczne jest posiadanie tego samego pliku do edycji właściwości lub, w przypadku jego braku, sprawdzenie typografii danych (teksty muszą być dokładnie identyczne).
Właściwość "Type_de_Piéces" różni się od właściwości "Typ elementów", a wartość "Łączniki" różni się od właściwości "Łączniki" (wielkimi literami).
Jest to szczególnie ważne, gdy używasz "przycisków opcji" (lub pól wyboru), wartości twoich właściwości również będą musiały być identyczne (uważaj na spacje i akcenty....).
.... Aby upewnić się, że kopia zapasowa właściwości jest tworzona z plikami, zajrzyj do Podsumowania właściwości...

Jestem prawie pewien, że je tam znajdziesz. (Zrób test ze swoimi współpracownikami i sprawdź swoje typografie....)
Uwaga: na zrzucie ekranu edytujesz właściwości części w zespole .... Czy masz pewność, że pracujesz z właściwą maską właściwości? (Montaż a części).
Pozdrowienia.
1 polubienie