Utrata sieci podczas uruchamiania MyCadTools

Witam
Nie mogę już używać BatchConverter do konwersji plików, które są w naszej sieci:
Uruchamiam SW (2022), mogę otworzyć pliki, które są w sieci.
Uruchamiam BatchConverter: Uruchamia nowy Sw...?? To już jest dziwne, jest już otwarte

Nie mam już dostępu do sieci za pośrednictwem oprogramowania i nie mam już dostępu do sieci za pomocą BatchConverter...???
Pomoc!
Czy masz rozwiązanie na ten PB?
Z góry dziękuję

Witam;
Z której wersji narzędzi myCAD korzystasz?
Spróbuj przeciągnąć i upuścić pliki, które mają zostać przekonwertowane bezpośrednio na BatchConverter.
Zrób zrzut ekranu swoich ustawień.

1 polubienie

Witam
Wersja 1.2
Nie próbowałem konwertować za pomocą jednego pliku, ale do tej pory udało mi się upuścić plik csv, aby mieć listę wszystkich plików zawartych w zespole (części i rysunek), ale to już nie działa...
Jakie ustawienia?
Bardzo dziwne jest to, że nie mam już dostępu do SW i batchconverter, ale jednocześnie mam dostęp do sieci przez eksploratora

Właśnie przetestowałem: przeciągnij i upuść nie działa

??? Spodziewałem się numeru wersji, takiego jak MycadTools 2022 sp04...
Czy używasz ścieżek względnych (S:/-style) czy bezwzględnych (//theServerName/ style) w celu uzyskania dostępu do serwera z Solidworks lub Batchconverter?

w celu regulacji; Potrzebowalibyśmy tych eksportowych/lokalizacyjnych:

Ale te bardzo się zmieniły dzięki najnowszym wersjom MyCadTools.

1 polubienie

MycadTools 2024 SP 1.2 i SW 2022 SP5

S:.…
image

Czy Twoja instalacja mycadtools jest niedawna? (instalacja jako administrator?)
Co to jest komunikat o błędzie?
Czy plik przeciągnij i upuść w Batchconverter jest widoczny w oknie?

1 polubienie

Witam
Byłem w 2023 sp1 i 1 miesiąc temu wszystko działało dobrze.
W tym tygodniu to już nie działa...
MyCadtools 2024 został zainstalowany w środę.

Brak komunikatu o błędzie: po prostu nie można uzyskać dostępu do sieci.

Jeśli wezmę plik, nie wpadnie on do okna Batchconverter.

Powinieneś ponownie zainstalować zestaw Mycad jako administrator. Dbając o poprawne odinstalowanie obecnej wersji:
(Ręcznie usuń wszystkie pliki i katalogi "Visiativ"; Mycad; Narzędzia Mycad; Siekiera...)
Wyczyść również swój rejestr ze wszystkich wpisów (Visiativ; Mycad; Narzędzia Mycad; Siekiera)

1 polubienie

Ok, przetestuję to.
Widzę to w naszym dziale SI.
Dziękuję

Witam

Myślę, że problem jest bardziej z instalacją SOLIDWORKS.

Aby rozwiązać ten problem, można przeprowadzić naprawę instalacji SOLIDWORKS bez UAC systemu Windows.

Możesz również to zrobić: SelectFileAndFolder pozostaje zamrożony podczas wstawiania pliku

Pozdrowienia

1 polubienie