Utrata plików z naszej biblioteki podczas otwierania zestawu w trybie offline PDM

Cze wszystkim.

Napotykamy problem, gdy przechodzimy w tryb "offline" w PDM.

Pomimo tego, że uzyskałem najnowszą wersję folderu LIBRARY (który zawiera
wszystkie nasze standardy mechaniczne, elektryczne, pneumatyczne).
Kiedy otwieramy zespół naszych maszyn, wszystkie części są obecne, ale żaden ze standardów w naszej bibliotece się nie otwiera (i wszystkie są usuwane w drzewie).

Czy masz pojęcie, na czym polega problem? lub ustawienie do zmiany w administracji PDM?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam

Nie mam tego problemu w 2022 roku.
Kilka dróg:

• Czy masz ustawienia opróżniania pamięci podręcznej po wylogowaniu? (Nie mam tego na naszym bagażniku, ale zastanawiam się, czy praca w trybie offline nie jest uważana za rozłączenie)

• Czy zaznaczyłeś "pokaż wszystkie pliki " w opcjach grupy?

3 polubienia

Witam

Nie, nie ma żadnych ustawień zrzutu po wylogowaniu się z żadnego z folderów w repozytorium.

Opcja "pokaż wszystkie pliki" nie była zaznaczona.
Po prostu to odhaczyłem i po teście wynik jest taki sam.

Suszę się, może zobaczę z infolinią.

Witam

Jeśli folder biblioteki jest ustawiony na synchronizację po zalogowaniu i nie czyścisz pamięci podręcznej po wylogowaniu, nie powinieneś mieć żadnych problemów.
Bądź ostrożny, opcje pamięci podręcznej są zarządzane przez grupę / użytkownika (więc dość łatwo jest skończyć z grupą lub użytkownikiem z różnymi ustawieniami):

4 polubienia

Ten sam wynik, umieściłem te ustawienia na grupie i na użytkowniku.
Zauważyłem, że dostałem najnowsze wersje całej biblioteki, kiedy odłożyłem ją z powrotem do Internetu na skrzyni.
Ale problem nadal występuje. Dziękuję za odpowiedzi.

Pytanie dodatkowe, która wersja SW/PDM?

1 polubienie

Solidworks 2018 i PDM 2018

Przepraszam, jestem o wiele za stary, żebym pamiętał, czy w tamtym czasie były różne ustawienia.

Paramétrage PDM
Paramétrage 2 PDM

U mnie wygląda to bardzo podobnie

1 polubienie

Witam

Potencjalne problemy, które widzę:
Chodzi o to, że twoje buforowanie jest wadliwe.
Sprawdź, kiedy jesteś w trybie online, aby zobaczyć, czy na wszystkich plikach w bibliotece znajduje się ikona =. Jeśli masz ikony z ? lub czerwone zegary, to normalne, że masz problemy.

Inna opcja: dobrze się bawisz, umieszczając sejf w dowolnym miejscu na stacjach roboczych użytkowników i nie przestrzegasz ścisłego, identycznego formalizmu dotyczącego lokalizacji sejfu.
W związku z tym ścieżki do plików różnią się w zależności od tego, kto zapisuje zestaw. Zwykle jest to rozwiązywane, gdy tylko pobierzesz usunięty plik (musisz jednak usunąć wszystkie pliki).

Nie masz 2 skrzyń równolegle (1 na twoją bibliotekę i 1 na monety)? Jeśli tak, to normalne, że występują błędy w mieszanym zestawie (EPDM zarządza dostępem tylko do jednego repozytorium na raz, traktuje te w drugim repozytorium jako pliki lokalne),

2 polubienia