Czy możemy zmienić gęstość materiału bez zmiany biblioteki materiałów?
Mam więc do zrobienia prace ze złożonego materiału (jego opis to nie tylko niuans, to prawie zdanie) i nie chcę, nie mogę, tworzyć materiału specyficznego dla tej części. Z jednej strony istnieje niewielka szansa na ponowne użycie w takim stanie, w jakim jest, a z drugiej strony jego opis nigdy nie zmieści się we wkładzie.
Planowałem więc stworzyć materiał typu "zobacz szczegóły materiału", ale odkryłem, że kiedy materiał jest przypisany, nie można zmienić jego gęstości. Co wydaje się logiczne, ale mnie niepokoi. Nie mogę też zostawić części bez materiału, EPDM uniemożliwi mi jej walidację.
Czy więc przed przystąpieniem do dotykania EPDM lub innego możemy zmienić gęstość pomimo przypisania materiału?
we właściwościach masy (pod SW14) znajduje się przycisk "Zamień właściwości podłoża".
Istnieje od kilku wersji, tylko dostęp jest inny.
Amha, tworzysz materiał "zobacz nutę" o fałszywej domyślnej gęstości (co daje nieprawidłową masę, aby przyciągnąć uwagę), w pomieszczeniu wymuszasz gęstość.
Więc nie ma możliwości zmiany gęstości materiału tylko na części :/
Oczywiście stworzenie materiału jest najbardziej prawdopodobne, ale oznaczenia nie można skrócić.
@stefbeno, jeśli to zrobię, muszę ponownie wyregulować masę przy zmianie geometrii :/, stawianie wybujałej masy też mi nie odpowiada, po prostu muszę znać wagę tak dokładnie, jak to możliwe.
Liczyłem na to, że odnajdziesz szczegół, który mi umknął i zmienisz tę gęstość;(