Czy możemy przekonwertować plik solidwork z wyższej wersji, aby był czytelny z niższą wersją (np. plik slw 2017 aby był czytelny za pomocą slw 2014)

Witam

Pytanie 1: Istnieją pliki SLW obiektów, które można pobrać, jednak niektóre są w wersjach SLW wyższych niż wersja, którą mamy, więc czy istnieje konwerter plików SLW z jednej wersji na niższą?

Pytanie 2: Czy możliwe jest rozpoznanie wersji pliku SLW bez jego otwierania... Proszę?

Dziękuję za Twoje spostrzeżenia

Pozdrowienia

Pan

Witam

Nie jest możliwe otwarcie pliku z taką przerwą, można otworzyć plik 2017 z wersją 2016 Sp5  i dlatego niemożliwe jest przekonwertowanie pliku na wcześniejszą wersję, ale jeśli pobrałeś plik w formacie Solidworks, powinieneś być w stanie pobrać go jako plik neutralny (stl, igs, step lub parasolid), a następnie możesz użyć FeatureWorks do odtworzenia drzewa tworzenia w celu modyfikacji części.

3 polubienia

Witam

Zgadzam się z ac cobra 427 dla pytania 1.

Dla pytania 2: Kliknij prawym przyciskiem myszy na plik, a następnie na kartę szczegółów, zwykle wskazuje się, w której wersji Solidworks dokonano ostatniej rejestracji, na przykład:

Pozdrowienia

2 polubienia

+1dla poprzednich odpowiedzi

Preferowany zarejestrowany In parasolid

Jest to natywny format SolidWorks

@+

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi, w rzeczywistości pliki, które znalazłem, niekoniecznie są w formatach, które określasz, jednak znalazłem format "*.sat", który wydaje się być najlepiej rozumiany przez moją wersję SLW (2014).

Jeśli chodzi o wersję pliku z windows 8.1 to nie widzę, z jaką wersją oprogramowania plik został utworzony (wśród info tylko data utworzenia, modyfikacji i to, że jest to plik slw) dobra, ale nie poważna...

Pozdrowienia

Pan